De ce un laptop second hand?

11 februarie 2018 | Autor: | Posted in Calculatoare

Piata de laptop second hand din Romania in continua crestere, de ce? Raspunsul este foarte simplu, din pacate laptopurile noi cu un buget pana in 1000-1500 lei care intra pe piata din Romania sunt foarte slab calitativ construite.

Acestea nu numai ca sunt facute din materiale foarte usor deformabile, nerezistente la uzura (zgarieturi, vopsea de proasta calitate) dar si facute cu cele mai ieftine componente pentru a fi competitive pe piata de laptopuri low buget.

Asadar daca te numeri printre unul din clientii care a achizitionat un laptop nou cu un buget redus este posibil sa te fii lovit de aceste probleme, de rezistenta, dar ce este mai rau de functionalitate (multe errori de calcul, dezactivare a unor componete cum ar fii: wifi, artefacte video,  placa sunet, USBstik, etc). Ne intebam de ce, crezand ca am fost pacaliti, ca laptopul achizitionat a fost livrat cu defecte. Nu toate sunt asa, deaceea de multe ori garantia rezolvandu-re cu rambursarea baniilor.

Un laptop de calitate din categoria bussines bine facut depaseste 5000 lei indiferent de diagonala, aceste laptopuri se gasesc si la noi dar este un segment care chiar si pentru oameni cu o situatie buna materiala le ocolesc deoarece la prima vedere nu vad decat un pret de 4-5 ori mai mare cu aceeasi configuratie. Insa diferenta am spus mai sus este in calitatea materialelor si a functionarii , cu errori cat mai mici sau chiar deloc.

De ceva timp foarte multi utilizatori s-au prins de avantajele laptopurilor second hand din import (tariile nordice). Companii mari din Romania au ales sa inlocuiasca parcul IT cu laptopuri second hand din categoria bussines pentru a nu mai avea probleme pe perioada activitatii, dar si pentru a face o forte mare economie.

Un laptop second hand grad A provine din corporatii mari din Nord-Vestul Europei, acestea fiind achizitionate pe o perioada de 1-2 ani in leasing, la finanul acestuia fiind evaluate, si inlocuite cu altele noi. Laptopurile cu grad A sunt foarte putin utilizate, multe din ele folosite pentru backup, adica folosite doar de cateva ori cand un angajat au avut nevoie un angajat care din greseala a lovit sau varsat lichid pe laptopul de lucru. Acestea sunt intradevar mina de aur pentru cei care intra in posesia lor.

Protejati natura lucrand fara stres si efectuand marii economii!

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns