De ce sa creezi un brand pentru a asigura succesul companiei tale?

17 iunie 2022 | Autor: | Posted in Afaceri

In prezent, brandurile care castiga cel mai mult prin vanzarea produsului sau serviciului lor aduc o lume specifica de experienta. Doar oferind emotii suplimentare si unice pentru un anumit brand se poate stabili o relatie valoroasa si relativ durabila cu clientul. Aceasta experienta de marca leaga emotional clientul si se traduce prin profituri masurabile pentru companii. De ce Google sau Apple sunt deja marci ultra cunoscute? Raspunsul la aceasta intrebare este branding .

Brandul nu este altceva decat un produs sau serviciu care se distinge de alte marci concurente. Este usor de recunoscut, deoarece atat mesajul in sine, cat si forma sa de prezentare sunt atat de caracteristice, dar si valoroase pentru clienti, incat asociaza emotii specifice cu acesta si distinge astfel aceasta marca speciala de altele.

Brandingul este un set de metode de marketing care iti permit sa te ocupi de tot ceea ce inseamna creare brand si sa perpetuezi existenta acestuia in randul consumatorilor. Coerenta si consecventa in construirea unui brand afecteaza cu siguranta recunoasterea acestuia in randul grupului tinta. Brandingul este procesul de construire a unui brand puternic.

Un brand puternic ofera experienta, cunostinte si abilitati si, mai important – o lume unica de experiente care il deosebeste de alte marci concurente. Un brand este un anumit concept pe care clientii il asociaza cu ceea ce le este oferit de companie. Pentru ca acesta sa poata fi vazut pozitiv, este necesara o buna reputatie a marcii, iar mesajul transmis de marca trebuie sa fie consecvent si directionat catre un anumit grup tinta. Apoi devine un activ cheie al companiei si isi construieste valoarea financiara.

Merita sa investesti in crearea unui brand si sa dezvolti o strategie de marca coerenta care, impreuna cu un plan de afaceri adecvat, poate aduce profituri financiare uriase.

Construirea unui brand este un proces costisitor si care consuma mult timp. Cum este perceputa compania ta? Ce comunica? Cu ce ​​este asociata? Cum este vazuta de clienti? Cum se deosebeste de competitie? Care este identitatea ei? Raspunsurile la aceste intrebari si la multe alte intrebari reprezinta punctul de plecare pentru analiza si definirea principalelor aspecte ale operatiunilor companiei. O strategie de marca este creata impreuna cu diagnosticarea pietei, a mediului, a clientilor si a altor domenii de importanta cheie pentru companie. Este sa-si transmita misiunea astfel incat sa fie inteleasa de potentialul client si sa sublinieze unicitatea unui anumit brand.

Scopul principal al crearii unui brand este de a construi imaginea companiei, de a evoca legaturi si emotii consumatorilor care vor fi asociate in mod clar cu un anumit brand, iar copierea sau imitarea acestora pentru concurenti va fi neprofitabila. Brandingul este un raspuns la nevoile clientilor, dar este atat de perfect asortat si unic, incat ii permite clientului sa creeze o legatura cu brandul tau.

Autor:

This author has published 20 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns