De ce sa alegeti un hotel in Centrul Vechi din Bucuresti?

2 aprilie 2020 | Autor: | Posted in Turism

Bucurestiul este de departe cel mai vizitat oras al Romaniei si ca orice alta capitala, are un oras vechi vibrant si aglomerat, cu o multime de atractii istorice, restaurante, magazine mici si baruri. Daca aveti la dispozitie doar una-doua zile pentru a-l explora, alegerea unui hotel Centrul Vechi poate fi extraordinara. 

Strazi vechi 

Cu o varietate de baruri si restaurante, strazile inguste din Centrul Vechi Bucuresti au fost candva principalele strazi comerciale ale orasului. Numele lor este, de fapt, mostenirea zilelor trecute, cand comerciantii au adus bunuri din toate colturile lumii si si-au vandut produsele catre elitele capitalei. 

Arhitectura particulara a caselor este, de asemenea, un semn al acestei activitati cheie. Cea mai cunoscuta dintre aceste strazi este Lipscani, numita dupa Leipzig, orasul din care comerciantii si-au adus bunurile. Lipscani este situat in partea superioara a orasului vechi si se intersecteaza cu Bulevardul Victoriei chiar dupa ce parasiti Banca Nationala a Romaniei pe stanga. Va puteti caza la un hotel din Centrul Vechi pentru a vizita aceasta strada plina de istorie. 

Banci vechi 

Centrul Vechi Bucuresti era acum un secol inima financiara a capitalei. Cele mai importante banci, inclusiv Banca Nationala a Romaniei inaugurata in 1890, s-au situat aici. Sediul lor impunator a fost simbolul puterii care au atins apogeul inainte de criza mondiala din 1929. 

Biserici vechi 

Bucurestiul are o multime de biserici vechi, iar centrul vechi nu este in niciun caz o exceptie. Trei dintre cele mai frumoase biserici din Capitala sunt situate aici si ar trebui sa vedeti cel putin una, daca nu toate. Mai mici decat bisericile contemporane, Stavropoleos, Zlatari si Selari sunt rafinate monumente religioase. 

Hanuri vechi 

Centrul Vechi al Bucurestiului a fost candva situat pe prosperul traseu comercial care lega estul si vestul continentului. Multi comercianti au ramas in oras in calatoriile lor lungi, in timp ce altii s-au stabilit aici. Situate central si fortificate in cazul unui potential atac, hanurile au fost cea mai buna optiune de cazare a vremii. 

Doar doua hanuri din secolul al XIX-lea supravietuiesc astazi, Manuc, situat in fata Vechii Curti, si Hanul Linden de pe strada Lipscani. In timp ce il poti admira pe primul savurand o bautura rece la restaurantul sau din curtea interioara, al doilea adaposteste numeroase magazine mici de arta. Ruinele unui han mai vechi, Serban Voda, sunt acoperite cu sticla in fata Bancii Nationale a Romaniei. 

Curtea Veche 

Cel mai vechi reper al orasului vechi de astazi a fost Curtea Veche, resedinta unor printi medievali, inclusiv Vlad Tepes. Curtea Veche a fost construita in secolul al XV-lea, dar a ocupat initial o parte foarte mica din cei aproape 25.000 de metri patrati pe care i-a avut in perioada de extindere maxima dupa ce Bucurestiul a devenit capitala Romaniei de Sud . 

Curtea a inflorit in timpul printului Constantin Brancoveanu, dar pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea a fost abandonata si pamantul sau a fost vandut comerciantilor care au remodelat complet aceasta parte a orasului. Ruinele Curtii Vechi sunt conservate ca muzeu din 1972. 

Vechiul Palat al Camerei de Comert 

Construita intre 1908 si 1911 dupa planurile arhitectului Stefan Burcus, aceasta cladire impresionanta a fost initial sediul Bursei Comertului si a fost inaugurata in prezenta regelui Carol al I-lea si a familiei regale. Ceea ce atrage cel mai mult atentia sunt sculpturile sale bogate in detalii, inclusiv un leu inconjurat de reprezentarile sculptate ale Industriei, care tine un ciocan si zeul Mercur care tine o ancora, toate realizate de Emil Becker, sculptorul Casei Regale. 

De ce e atat de important sa itie iei cazare la un hotel Centrul Vechi? 

Acestea sunt cele mai importante monumente pe care nu trebuie sa le ratati daca va cazati la un hotel centrul vechi, iar itinerariul lor va va ajuta sa descoperiti mai multe atractii si monumente istorice din Centrul Vechi al Bucurestiului. Pentru experienta completa a orasului vechi, traversati Bulevardul IC Bratianu si explorati strazile din spatele Spitalului Coltea si Biserica Sfantul Gheorghe. 

Nu uitati sa va rezervati cazarea din timp pentru a fi sigur ca veti primi cele mai bune oferte pentru un hotel centrul vechi 

 

Autor:

This author has published 17 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns