De ce mentenanta site-urilor web este foarte importanta pentru afacerea ta

8 ianuarie 2022 | Autor: | Posted in Internet-Online

Aminteste-ti cand ti-ai cumparat prima masina. A fost cea mai apreciata posesie a ta. Cu toate acestea, pentru a o proteja si a o pastra in stare perfecta de functionare, a trebuit sa ii faci o intretinere regulata. La fel ca masina ta, site-ul tau  web are nevoie, de asemenea, de intretinere si protectie regulata. Chiar si dupa configurarea site-ului  web, trebuie sa il pastrezi in siguranta cu actualizari regulate.

De ce ? ai putea intreba…

Securitate: mentinerea software-ului sau a codului pe site-ul tau actualizat ajuta la protejarea si mentinerea acestuia – si a vizitatorilor site-ului tau – in siguranta.

Pastrarea clientilor: mentinerea continutului de pe site-ul tau actualizat si asigurarea faptului ca nu exista linkuri rupte (link-uri catre pagini care nu mai functioneaza), iti mentine clientii implicati si te ajuta sa te asiguri ca nu se frustreaza si merg la concurentii tai. la site-uri mai bine intretinute.

Site-urile web de astazi nu sunt niciodata „complete”, trebuie sa fie actualizate in mod constant cu continut proaspat pentru a atrage si a dezvolta publicul.

Cea mai buna gazduire web WordPress?

Gazduim site-uri web acum de multi ani si am lucrat si cu multe alte gazde web pe site-urile clientilor.

Este greu de invins serviciul si valoarea oferite de unele dintre serviciile dedicate de gazduire WordPress, unde viteza si performanta sunt reglate special pentru WordPress.

Principalele avantaje ale intretinerii site-ului web

Actualizari software

Majoritatea site-urilor web de astazi – chiar daca sunt usor de editat – sunt aplicatii software complexe. La fel ca sistemul de operare de pe computer, acestea trebuie sa fie actualizate din motive de securitate si performanta. In site-urile web WordPress, aceasta inseamna actualizarea regulata a software-ului de baza, precum si a tuturor pluginurilor si temelor (in general, exista cel putin o actualizare oficiala WordPress in fiecare luna). Cand faci acest lucru, efectueaza intotdeauna mai intai o copie de rezerva. In acest fel, daca exista un bug, poti reveni la o versiune de site de lucru.

Securitate

Cele mai multe site-uri web moderne contin mii de linii de cod si depind de software specific care ruleaza pe serverul tau de gazduire web.

Hackerii descopera adesea vulnerabilitati in cod si vor incerca sa profite de acest lucru, urmarind Internetul pentru site-uri care ar putea fi candidati potriviti pentru a fi exploatati.

Poti ajuta la prevenirea acestui lucru pastrand software-ul serverului de gazduire web si software-ul site-ului tau  web actualizat cu cele mai recente patch-uri si versiuni de securitate. ), trebuie, de asemenea, sa elimini virusul, sa cureti site-ul web si sa restaurezi datele.

Aceasta include contactarea motoarelor de cautare si a browserelor care au inclus pe lista neagra site-ul tau web din cauza virusului. Nu poti fi protejat 100% impotriva virusilor si a „raufacatorilor”, dar poti fi intr-o pozitie mai buna pentru a-l curata rapid daca a fost spart daca ai tinut pasul cu o intretinere regulata.

Continut proaspat

Continutul de pe site-ul tau web ar trebui sa ii impiedice pe cititori sa revina. Nimeni nu doreste sa citeasca acelasi continut saptamana dupa saptamana sau sa se uite la informatii invechite despre un eveniment care a avut loc acum 3 luni.

Daca nu iti actualizezi site-ul web, spui, in esenta, potentialilor clienti ca nu acorzi atentie afacerii tale sau chiar le poti da impresia ca s-ar putea sa nu mai lucrezi  la el sau chiar in domeniu.

SEO

Motoarele de cautare prefera site-urile rapide, fara erori, bine intretinute si mai ales; le place sa indexeze continut proaspat. Deci, de fiecare data cand actualizezi site-ul web, oferi motoarelor de cautare material nou cu care sa iti clasifice site-ul.

Trebuie sa te asiguri ca site-ul tau web este actualizat periodic cu materiale legate de subiectele cu care doresti ca oamenii sa iti gaseasca afacerea.

Backup

Fiecare site ar trebui sa fie copiat in mod regulat in cazul in care se intampla ceva si site-ul trebuie sa fie reconstruit sau restabilit.

Profita de noile caracteristici

Tehnologia site-urilor web evolueaza rapid. In ultimii ani, a devenit din ce in ce mai important sa ai functii pe site-ul tau care se integreaza cu retelele sociale din cauza traficului pe care ti-l poate trimite.

Securitatea online este un alt domeniu in miscare rapida. Va trebui sa investesti in securizarea site-ului tau cu un certificat SSL care va cripta comunicatiile pentru a iti asigura clientii ca detaliile lor personale sunt in siguranta cu tine.

Concluzie

Incercarea de a gestiona propria mentenanta a site-ului web este ca si cum ai incerca sa-ti repari propria masina. Sigur, unii oameni sunt pregatiti sa o faca, dar majoritatea oamenilor sunt mai bine sa o lase pe seama profesionistilor.

La urma urmei – succesul site-ului tau si al afacerii tale, se deplaseaza puternic pe site-ul tau web, fiind o sursa valoroasa de informatii. Nu-l lasa sa alunece pe marginea drumului.

 

Autor:

Content Manager & SEO Specialist @DigitalLifeSolutions

This author has published 2 articles so far.

Lasă un răspuns