De ce există mult mai mult în SEO decât cuvinte cheie

17 august 2022 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este esențială pentru marketingul de conținut, dar poate fi atât de ușor pentru cei care promovează firme de avocatură să cadă în capcana de a crede că totul este despre cuvinte cheie.

Nimeni cu cunoștințe trecătoare de marketing de conținut nu poate să nu fie conștient de SEO . Importanța optimizării conținutului pentru a se asigura că acesta este ușor de găsit pe motoarele de căutare este esențială pentru întreaga întreprindere.

Într-adevăr, având în vedere că cercetările demonstrează că puțini oameni care caută pe Google sau pe alte motoare de căutare privesc dincolo de prima pagină, obținerea unui clasament înalt este esențial. După cum spune gluma: dacă vrei să ascunzi un cadavru unde nimeni nu îl va găsi, pune-l pe a doua pagină a clasamentului de căutare Google.

De ce cuvintele cheie nu sunt suficiente

Acesta este motivul pentru care cuvintele cheie singure nu sunt totul și sfârșitul SEO. Luați câteva căutări frecvente pe care oamenii le-ar putea face pentru servicii juridice. Cuvintele cheie cu coadă scurtă ar putea fi expresii precum „avocat de divorț” sau „cereri de despăgubire”, în timp ce cuvintele cheie cu coadă mai lungă se vor concentra pe probleme mai specifice.

Problema aici este că, cu atât de mulți furnizori de servicii similari care produc marketing de conținut legal care conțin același tip de cuvinte cheie, va exista un număr mare de rezultate de potrivire. Fără alte criterii care să decidă cine obține clasamentul superior, ar fi un caz de noroc ce conținut a făcut prima pagină.

Nu a fost întotdeauna cazul, desigur. În primele zile ale SEO, cuvintele cheie erau într-adevăr totul. Umplerea articolelor cu mai multe cuvinte cheie ar putea crește un clasament, în timp ce producătorii de conținut fără scrupule ar putea include termeni de căutare populari – cum ar fi numele unei celebrități – care au puțin sau nimic de-a face cu subiectul, doar pentru a câștiga trafic și clasament.

Ce s-a schimbat cu algoritmii motoarelor de căutare

Motoarele de căutare au răspuns la aceasta în urmă cu aproximativ un deceniu schimbându-și algoritmii și au făcut mai multe actualizări de atunci, adăugând elemente suplimentare care sunt luate în considerare la determinarea unui clasament:

 • Calitate si fiabilitate
 • Lungime
 • Securitatea site-ului
 • Utilitate pentru mobil
 • SEO tehnic și experiență utilizator
 • Vârsta, domeniul și autoritatea URL-ului
 • Backlink-uri bune
 • Imagini

Acestea sunt doar câteva dintre elementele care sunt luate în considerare. Se pare că Google are aproximativ 200 de factori, deși este un secret al companiei care sunt toți. Cu toate acestea, toate elementele de mai sus pot fi adăugate cuvintelor cheie pentru a decide un clasament.

Pentru scriitori, accentul trebuie să fie în mod clar pe potrivirea utilizării cuvintelor cheie relevante cu cea a producerii de conținut cu autoritate și cele mai bune link-uri, care vor contribui mai mult la un clasament dacă provin din surse de înaltă autoritate.

Un backlink către un site cu o mână de vizualizări va contribui puțin, un site cu sute de mii sau chiar milioane va avea un impact semnificativ. Cu toate acestea, este important să evitați backlink-urile proaste – cum ar fi domeniile toxice sau link-urile rupte – și este un exercițiu foarte productiv să verificați și să actualizați backlink-urile pe conținutul existent. Acest lucru vă poate asigura că legăturile existente sunt încă în stare bună și puteți adăuga link-uri mai bune pentru a le înlocui pe cele care există deja atunci când apare ocazia.

De ce ar trebui să ne amintim întotdeauna regula de șapte

Oricum, scrierea de bună calitate ar trebui să fie întotdeauna esențială pentru întreprindere, deoarece regula de șapte – conform căreia un consumator trebuie să întâlnească un mesaj de marketing de șapte ori în medie înainte de a se angaja la o achiziție – se aplică la fel de mult cu marketingul de conținut ca orice altceva. A fi găsit online este un lucru; producerea tipului de conținut editorial pe care oamenii vor dori să continue să citească este crucială pentru întreprindere.

Lungimea este, de asemenea, un factor important, deoarece motoarele de căutare consideră că acesta este un element important în conținutul de calitate. Articolele mai lungi câștigă o clasare mai bună, pe baza calculului că a scrie mai mult despre un subiect înseamnă că blogul sau articolul de știri este mult mai amănunțit și oferă o cantitate mai mare de informații.

Cum imaginile pot face o mare diferență

Imaginile sunt, de asemenea, un element semnificativ în clasarea conținutului. Trebuie avut în vedere următorii factori:

 • Trebuie să fie de bună calitate
 • Ele trebuie să fie relevante
 • Imaginile statice sunt bune, dar videoclipul este mai bun

Nu este vorba doar că imaginile bune descompun textul și pot face conținutul mai atractiv, deși cu siguranță așa este. Dar adaugă sens și autoritate dacă se potrivesc bine.

Videoclipul merge cu un pas mai departe, deoarece oferă o sursă suplimentară de informații, ceea ce face mai probabil ca conținutul să fie util. Cu toate acestea, adevărata putere a videoclipurilor este că cercetările au arătat în mod constant că oamenii preferă să privească ceva de pe ecran decât să citească.

Potrivit Cisco, până în 82% din traficul IP va fi video până în 2021 . Încorporarea unui videoclip într-un articol vă va ajuta cu siguranță la creșterea clasamentului, mai ales dacă este un videoclip cu o autoritate puternică câștigată din a avea o mulțime de vizionări.

Construirea autorității de domeniu este, desigur, un proces lung. SEO organic va avea nevoie de timp pentru a ajunge în vârful clasamentului, deoarece vârsta și autoritatea unei adrese URL cresc pe măsură ce timpul trece și se produce mai mult conținut.

Adevărul este că, cu cât o adresă URL este mai veche, cu atât are mai multe șanse de a fi clasată înalt. Dacă site-ul dvs. este nou, singurul lucru pe care îl puteți face este să lucrați pentru a fi consecvent, a produce conținut de calitate și a vă construi treptat clasamentul.

De ce SEO încă se aplică căutării plătite

Scurtătura pe care o caută unele campanii de marketing pentru a-și stabili prezența devreme este să folosească căutarea plătită sau publicitatea cu plata-pe-clic , licitarea pentru spațiu pe motoarele de căutare și pe alte site-uri cu mult trafic, cum ar fi platformele de social media.

Chiar și aici, totuși, faptul că există concurență pentru spațiu și se pot primi oferte similare pentru ele înseamnă că algoritmii motoarelor de căutare vor recompensa în continuare SEO bun și vor penaliza ceea ce nu este insuficient.

Cum tehnic SEO poate face sau distruge toate eforturile tale

Cu toate acestea, chiar și cel mai bun scriitor de conținut juridic, indiferent dacă produce o copie strălucitoare de mare relevanță pentru potențialii cititori, include toate cuvintele cheie SEO potrivite și menține teme coerente, își va da seama că eforturile sunt irosite dacă nu sunt susținute pe latura tehnica.

Un exemplu clasic de SEO tehnic slab este acela de a avea un site cu încărcări lente. Acest lucru poate avea diverse cauze, dar dacă nu sunt abordate, riscă ca o mare parte a vizitatorilor site-ului să se sature rapid și să aibă o rată de respingere ridicată.

Acest lucru va fi, la rândul său, pedepsit de algoritmul motorului de căutare. Într-adevăr, anul trecut Google a anunțat o actualizare a algoritmului care ar vedea penalizarea încărcărilor lente.

Aceasta este una dintre numeroasele probleme legate de experiența utilizatorului care trebuie luate în considerare. A avea site-uri web compatibile cu dispozitivele mobile este una dintre cele mai importante, deoarece aproximativ jumătate din căutări sunt efectuate pe telefoane, numărul crescând rapid în ultimii ani.

Conexiunile sigure sunt, de asemenea, cruciale. O conexiune HTTPS pe un site web este mai sigură decât HTTP și, prin urmare, este pozitivă pentru SEO. Într-o epocă a preocupărilor crescânde cu privire la securitatea cibernetică, necesitatea de a avea o conexiune sigură este extrem de importantă.

Pe lângă toate acestea, un site trebuie să fie accesibil pentru a permite „crawlerelor” motorului de căutare să ajungă la el și să-și evalueze paginile pentru a putea oferi un clasament.

În esență, eșecul de a se ocupa de partea tehnică a SEO i-ar lăsa pe scriitorii de conținut în jos, în felul în care unui șofer de curse i se oferă o mașină cu un motor defectuos și roți care pot cădea în orice moment.

Cu toate acestea, există câteva elemente de SEO tehnic de care un scriitor ar trebui să aibă grijă. Acestea includ fraze de cuvinte cheie în titlurile paginilor și meta descrieri, ambele care ajută să arate că aceasta este pagina potrivită pe care o caută utilizatorul unui motor de căutare.

Cum poate ajuta Creativ24

La Creativ24 , suntem experți în SEO pentru firmele de avocatură și putem oferi o expertiză deosebită în optimizarea conținutului. Cu mulți ani de experiență, am văzut cum s-a dezvoltat optimizarea și continuă să se schimbe.

Serviciile noastre reflectă acest lucru și se vor asigura că conținutul pe care îl producem pentru clienți primește cel mai bun SEO posibil pentru a-și ridica clasamentul.

Autor:

Creativ24 este o agentie / firma de design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare si magazine online pe platforme CMS (WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop).

This author has published 30 articles so far.

Lasă un răspuns