De ce este nevoie de un plan de revizie al aerului conditionat

12 februarie 2019 | Autor: | Posted in Casa si gradina

De ce este important sa ne intretimem aparatele de aer conditionat? Pentru ca ne economiseste o multime de bani, evitam stresul provocat de caldura si cheltuieli neprevazute cand acesta se strica pe nepusa masa exact cand afara e canicula!

Aer conditionat

Investitia intr-un aparat de aer conditionat de buna calitate este o investitie financiara destul de mare si de aceea trebuie sa luati in considerare toti factorii importanti inainte de a cumpara unul. Unul dintre principalii factori pe care trebuie sa-l luati in considerare este intretinerea lui printr-un plan periodic de revizie aer conditionat efectuate la cateva luni de catre un profesionist, indiferent de cine a facut instalarea initiala a sistemului. Daca doriti sa instalati un aparat de aer conditionat la domiciliu, asigurati-va ca acesta este mentinut in mod corespunzator si ca respectati instructiunile de utilizare corecta a acestuia. Exista multe motive pentru care intretinerea aparatelor de climatizare este importanta; dar mai intai trebuie sa va asigurati ca persoana care efectueaza lucrarile de intretinere AC este suficient de calificata si ofera, de asemenea, toate documentele care dovedesc ca sistemul de aer conditionat este sigur si poate fi utilizat.

Atunci cand se instaleaza orice unitate de aer conditionat trebuie respectate intotdeauna toate regulile si regulamentele de siguranta, astfel incat sa oferiti un mediu sanatos si sigur si pentru cei ai casei, si pentru toata lumea.

Este obligatoriu sa apelati numai la perspane specializate in operatiuni de revizie si de intretinere a aerului conditionat care sa aiba si destula experienta, si certificate de atestare profesionala. Contractorii care ofera servicii de calitate vor efectua verificari de rutina si va vor furniza documentele adecvate pentru a va asigura ca totul este in regula.

Atunci cand unitatea dumneavoastra de climatizare este intretinuta in mod regulat, puteti evita disfunctionalitatile comune. Rezolvarea si apoi inlocuirea pieselor defecte in cazurile unde sunt necesare, inainte ca sistemul de aer conditionat sa nu mai functioneze va scutesc de o multime de bani cheltuiti in plus si de foarte multe batai de cap. De exemplu, de scurgerile de apa.

Exista cateva motive pentru care o unitate de climatizare are scurgeri de apa. Din pacate, atat de multi oameni nu isi dau seama ca in 80% din cazuri, aceasta problema ar fi putut fi rezolvata din timp prin intretinerea preventiva a unitatii de climatizare.

 • Motivul 1: linia de evacuare este plina si sistemul de scurgere este infundat

 • Motivul 2: traseele din PVC nu au fost niciodata montate corespunzator sau sunt deconectate

 • Motivul 3: in cazul in care unitatea are un nivel scazut de agent frigorific (freon), acesta incepe sa se congeleze in timpul functionarii, cauzand apoi scurgeri prin inceperea topirii ghetii formate

 • Motivul 4: un filtru murdar poate bloca aerul sa penetreze prin el, determinand inghetarea apei si apoi topirea acesteia

 • Motivul 5: daca in linia de scurgere nu a fost instalata nici un sistem de aerisire

 • Motivul 6: Lucrarile pe conducte, fie ca nu sunt izolate, fie ca nu au fost izolate in mod corespunzator si produc condens care apoi se transforma in scurgeri de apa.

Economisiti bani pe termen lung si faceti revizii periodice ale sistemelor de aer conditionat pentru a evita stricarea iremediabila a aparatului, facturi mari la energie si necesitatea inlocuirii intregului sistem de climatizare al casei!

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.