De ce este important sa folosim pudra compacta?

13 iulie 2018 | Autor: | Posted in Fashion

Unul dintre cele mai importante produse cosmetice, folosit pentru a finaliza orice machiaj ce se doreste perfect si rezistent, este pudra. Insa, pentru a fi sigur ca poate acoperi imperfectiunile si  controla excesul de sebum, pentru a putea oferi tenului un aspect mat si neted, este necesar sa alegem pudra compacta.

Exista foarte multe beneficii pe care pudra le ofera atunci cand ne dorim un machiaj de exceptie, dar cele mai importante sunt acelea ca uniformizeaza nuanta tenului , ofera stralucire si rezistenta machiajului , caci acesta nu se va intinde in anumite conditii de umiditate sau caldura.

   Cum alegem pudra in functie de tipul tenului?

Atunci cand alegem pudra, trebuie sa tinem cont de anumite detalii, pentru a nu ajunge sa oferim tenului un aspect neplacut si a strica tot ceea ce am incercat sa aratam prin machiaj. De asemenea, este important sa incercam sa o alegem aproximativ in aceeasi nuanta ca si fondul de ten si sa o testam pe piele pentru a vedea daca textura acesteia este potrivita.

Daca ai un ten deschis la culoare, cel mai bine este sa nu folosesti o pudra translucida sau iluminatoare, pentru ca vei ajunge sa ai o culoare mult mai deschisa a tenului si acest lucru nu va fi un avantaj.

In cazul in care ai un ten uscat, folosind pudra nu vei reusi decat sa accentuezi senzatia de uscaciune. Asadar, cel mai potrivit ar fi sa incerci sa o eviti sau sa o folosesti doar pentru zona ochilor, pentru a ascunde cearcanele.

In cazul tenului gras,cel mai bine este sa folosesti pudra doar dupe ce urmezi toti pasii necesari unui machiaj de calitate si anume, hidratare, baza de machiaj, crema matifianta, fond de ten, iar la final pudra.

Ce tipuri de pudra exista?

Exista mai multe tipuri de pudra, fiecare dintre ele avand diferite beneficii . Printre acestea, trebuie sa enumeram:

  • Pudra compacta, este cea care poate oferi tenului o finisare mata, si ofera machiajului rezistenta . Aceasta este potrivita pentru a fi purtata cu noi si folosita in cazul in care avem nevoie de mici retusuri. Se aplica fie cu o pensula de pudra, fie cu un burete puf.
  • Pudra pulbere, poate fi folosita zilnic, insa este mai greu de aplicat decat cea compacta. Pentru aplicarea ei este necesara o pensula mare si moale.
  • Pudra mata, ofera o finisare ca de portelan si atunci cand continue particule stralucitoare ajuta la obtinerea unui aspect stralucitor si tanar al tenului.

Ce avantaje ofera pudra compacta?

Pudra compacta este cea mai utilizata atunci cand se doreste realizarea unui machiaj rezistent. Ea are o putere de acoperire foarte mare si reuseste cu succes sa acopere imperfectiunile tenului, dar si liniile fine si acele riduri de expresie. De asemenea, reuseste sa uniformizeze textura tenului oferindu-i un aspect impecabil care este atat de necesar atunci cand se doreste realizarea unui machiaj care sa intoarca toate privirile.

Pudra compacta este cea mai potrivita pentru a fi purtata in geanta si folosita atunci cand este nevoie de retusuri in machiaj.

 

 

 

 

 

 

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns