De ce am nevoie de un website?

26 martie 2018 | Autor: | Posted in Internet-Online

” La sfârșitul zilei contează mult mai mult cum îți cheltui banii decât câți bani ai reușit să strângi. Cea mai bună metodă pentru de a măsura maturitatea financiară stă în prima parte a propoziției. Abilitatea de a păstra banii e mai importantă decât abilitatea de a face bani.”

Foarte mulți , chiar și în 2018 își mai pun întrebarea ”De ce am nevoie să creez un website?”.

Răspunsul este la fel de simplu și concret de fiecare dată : pentru profit. 

Dar oare profitul este singurul motiv pentru care ar trebui să ai un website?

Părerea mea este alta și anume că un website te reprezintă și reprezintă ceea ce faci , indiferent că vorbim despre produse , servicii sau doar un blog personal în care îți povestești experiențele de viată .

În teoria mea , crearea unui website nu este imperios necesară doar pentru a câștiga bani ci și pentru a-ți crea o imagine , un nume , un brand și de ce nu , pentru a îți câștiga atât fani , followers sau cum vrei tu să îi numești, cât și prieteni.

Un website din punctul meu de vedere este în același moment și un mod de socializare online și nu numai.

Mediul online este  ca și o stradă. Pe ea se plimbă sute și sute de mii de clienți, cititori  care vor sa iți intre în casă. Numai că ai nevoie de…. un spațiu, nu?

Acesta este un website! Acel spațiu în care să intre acei mulți potențiali clienți și nu numai, care se plimbă agale pe strada numită Internet.

Avantajul creării unui website? 

Website-ul poate fi vizitat de oricine, la orice oră din zi și din noapte, non-stop, ceea ce ar echivala cu a ține un birou deschis în permanență, lucru care ar genera costuri enorme, în comparație cu un website.

Un website este o carte de vizită extinsă, în care poți adaugă oricâte și orice informații dorești , de orice natură , și în ce formă îți dorești tu.

Informații care sunt ușor de dat de exemplu unui client , unui partener  sau pur și simplu unui prieten, transmițând simplu: www.domeniu.ro. Atât și nimic mai mult. Restul îl poate află printr-un simplu click de mouse.

Un website este cartea ta  de vizită în mediul online. Este locul în care te prezinți pe tine , compania ta , echipa de angajați , produsele sau serviciile comercializare și lista poate să continue .

Cărțile tale de vizită sau temelia la casa în care locuiești, ți le-ai făcut singur sau ai apelat la profesioniști? Exceptând cazul în care ești expert în realizarea de cărți ce vizită sau ai cunoștințe solide în construcții, cel mai probabil că ai apelat la profesioniști. Tocmai din acest motiv, crearea unui website presupune diverși pași pentru a te reprezenta in totalitate.

În ziua de azi , și nu vorbesc doar de 2018 ci de ultimii ani în care tehnologia informației online a prins o amploare extraordinară , prezența online a devenit o necesitate și totdeodată și un stil de viată .

Crearea unui site web poate răspunde la mai multe obiective: credibilitate, generare de lead-uri, vânzări online, suport client, etc.

Decizia finală trebuie luată în funcție de obiectivul major al afacerii tale online: magazin online pentru creșterea vânzărilor, site de prezentare pentru valorificarea serviciilor, blog pentru creșterea notorietății și multe altele  despre care vom discuta în articolele următoare.

 În mediul online , nu uita, important este să fii prezent  sau cum se zice mai nou pe mediile sociale : daca nu ești online nu exiști .

Spune-mi si părerea ta , chiar mi-as dori sa discutam mai mult pe acest subiect .

Autor:

Content Manager & SEO Specialist @DigitalLifeSolutions

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns