Cum te poate ajuta folosirea benzii de alergat

24 iulie 2021 | Autor: | Posted in Sport

Banda de alergat este un aparat de fitness popular, ce poate fi gasit atat in majoritatea salilor de fitness, cat si in caminele multor oameni. Popularitatea benzii de alergat se datoreaza faptului ca ofera un antrenament cardio simplu pentru toate nivelurile de fitness, mai ales datorita adaptabilitatii vitezei si gradului de inclinatie a benzii.

Banda de alergat nu este doar pentru cei care se antreneaza pentru curse sau cei care vor sa slabeasca. O banda de alergat te poate ajuta in atingerea diferitelor obiective fitness, si in adaptarea la diferite circumstante, dupa cum urmeaza:

  1. Exercitii in confortul propriei case

Banda de alergat ii poate mentine activi pe cei care prefera plimbarile sau alergatul in aer liber, atunci cand vremea nu este de partea lor. O banda de alergat ofera un loc alternativ unde te poti plimba sau alerga, in confortul propriei case, fara sa ai grija conditiilor meteo, sau a obstacolelor care iti cresc sansele de a te accidenta.

In plus, nu trebuie sa iti schimbi rutina, deoarece un antrenament pe banda de alergat poate fi oricat de usor sau de solicitant iti doresti.

  1. Un antrenament controlat

Cu ajutorul unei benzi de alergat, cei care se antreneaza pentru competitii sau pentru obiective specifice de fitness nu vor avea probleme in a-si urma rutina obisnuita de exercitii si a progresa.

Spre exemplu, cei care au dificultati in pastrarea unei viteze constante pot beneficia de pe urma alergarii pe banda. Alergatorii care vor sa isi imbunatateasca viteza de alergare pot include in rutina lor intervale de alergare rapida.

Setarile benzii de alergat te vor ajuta sa imiti conditiile cursei pentru care te pregatesti, dandu-ti cele mai bune sanse sa fii pregatit in ziua cursei.

  1. Cross training

Pentru cei care nu alearga in mod obisnuit, insa vor sa adauge varietate rutinei lor obisnuite de exercitii fizice, banda de alergat este o optiune excelenta. Spre exemplu, daca folosesti, de obicei, bicicleta eliptica, sau practici inotul, banda de alergat iti va oferi oportunitatea sa te rupi de rutina, si sa depui efort fizic intr-un mod care iti va solicita corpul in alt fel decat cel obisnuit.

Schimbarea exercitiilor fizice aduce cu sine, de obicei, si schimbari pozitive in organism, deoarece corpul tau trebuie sa se adapteze noilor conditii de antrenament.

  1. Pierderea in greutate

Mersul sau alergatul pe banda de alergat te poate ajuta si atunci cand vrei sa scapi de kilograme nedorite. Banda de alergat ofera un tip de antrenament aerobic, ce arde calorii si te ajuta sa slabesti, mai ales atunci cand este acompaniata de urmarea unei diete sanatoase.

Banda de alergat este o alegere buna si pentru cei ce nu au experienta in alergat. Impactul pe care il are alergatul pe banda asupra corpului este mai scazut decat impactul alergarii pe asfalt. De aceea, in special incepatorii vor putea alerga mai mult pe banda de alergat decat ar face-o afara.

Autor:

This author has published 13 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns