Cum se inlocuieste un dinte tras?

31 ianuarie 2021 | Autor: | Posted in Sanatate

Un dinte tras poate avea consecinte multiple, fie pentru forma fetei, fie pentru a mesteca. Pot fi folosite diferite metode pentru a-l inlocui, in functie de numarul de dinti lipsa sau de starea gingiilor, iar toate aceste aspecte le poti afla daca mergi sa consulti un dentist Bucuresti.

De ce este important sa inlocuiesti un dinte tras?

Lipseste un singur dinte si intregul maxilar sufera. Dintii situati in jurul acestuia din urma se vor misca si se vor inclina treptat spre spatiul gol. Blocarea dintilor va fi apoi perturbata, la fel si articulatia maxilarului. Efectele pot merge pana la tinitus sau dureri de gat.

De asemenea, daca trece prea mult timp inainte de inlocuirea dintelui, osul gingiei se va lasa treptat, iar forma fetei se va schimba. Va imbatrani prematur. O grefa osoasa va deveni apoi necesara pentru plasarea unui implant.

Solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa

Exista diferite tehnici care pot fi utilizate pentru a umple gaura cauzata de unul sau mai multi dinti trasi si toate acestea iti pot fi explicate de catre un dentist Bucuresti.

  • Podul

Podul se sprijina pe dintii care inconjoara spatiul lipsa. Acesti doi dinti sunt macinati (smaltul lor este indepartat), iar o coroana va fi suprapusa asupra lor. Prin urmare, exista cel putin trei coroane (doua pentru dintii de sustinere, una pentru dintele inlocuit). Este posibil sa inlocuiti mai multi dinti rupti consecutiv in acest fel, dar acest lucru slabeste podul.

Uneori este necesar sa devitalizati dintii de sustinere daca nu sunt perfect sanatosi. In afara de turnare si instalare, este singura interventie necesara.

Totusi, podul trebuie inlocuit dupa zece ani, pentru a urmari schimbarile de la fata. Si nu trebuie sa uiti ca necesita sacrificarea a doi dinti sanatosi pentru instalarea acestuia.

  • Implantul

Implantul consta dintr-o tija de titan pe care este asezata o coroana. Interventia este mai grea, deoarece necesita anestezie locala. Daca nu exista suficient os in maxilar pentru plasarea implantului, trebuie luata in considerare o grefa osoasa. Implantul este insurubat in tesutul gingival. Daca totul merge bine, iar osul nu respinge implantul, coroana este insurubata pe partea superioara a acestuia.

  • Dispozitivul detasabil

Cand vine vorba de inlocuirea mai multor dinti, atunci cand puntea nu este posibila si implantul este prea scump, exista inca solutia aparatului detasabil pentru inlocuirea dintilor rupti. Dintii falsi din portelan sau rasina sunt atasati la o baza de rasina. Ansamblul este apoi atasat la dintii existenti prin carlige.

Dupa cum sugereaza si numele sau, dispozitivul detasabil poate fi indepartat, in special pentru curatare. De asemenea, este necesar sa-l reajustezi de-a lungul timpului, sa te adaptezi la modificarile din tesutul gingival.

Indiferent de solutia aleasa, curatarea atenta a dintilor inlocuiti va fi esentiala pentru a-i  pastra in timp. Ca si in cazul unei atele, gingivita tratata necorespunzator ar putea avea un impact negativ asupra ingrijirii tale.

Autor:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns