Cum se efectueaza tratamentul cu implant? Cum functioneaza procesul?

8 ianuarie 2022 | Autor: | Posted in Sanatate

Astazi, aplicarea implantului fast fixed este usoara si nedureroasa. In osul unde va fi plasat implantul se formeaza o fanta. Implantul plasat in aceasta carcasa este fixat cu suruburi in timpul procesului de vindecare.

Implantul trebuie sa fie fuzionat cu osul maxilarului pentru o utilizare eficienta. Timpul de vindecare variaza in functie de tipul de operatie, de locatia implantului, de starea de sanatate si de varsta pacientului. Dupa operatie, este necesar sa astepti cel putin 5 saptamani pentru constructia de proteze permanente. Aceasta perioada poate dura pana la 3 luni.

Ce faci la prima examinare a implantului?

Prima data cand un stomatolog examineaza aplicarea unui implant fast fixed, se stabileste daca zona cu deficienta dentara este potrivita pentru aplicarea respectiva. Pe langa examenul oral, medicul primeste informatii despre starea generala de sanatate a pacientului. Se face radiografia sau tomografia locului implantului. Se decide ce tip de implant se face.

In ce situatii sunt riscante implanturile?

  • Boli cardiovasculare si diabetice care impiedica vindecarea dintilor
  • Tineri cu dezvoltare osoasa incompleta
  • femeile insarcinate
  • O multime de fumatori
  • Dependenti de droguri si alcoolici
  • Pacientii care au primit niveluri ridicate de radioterapie la nivelul capului si gatului
  • Pacienti cu hipertensiune arteriala, tesut conjunctiv, sistem imunitar si hemofilie
  • Persoanele care folosesc sistemul imunitar sau medicamente cu corticosteroizi.

Cat dureaza operatia?

Aplicatiile de implant sunt proceduri chirurgicale. Durata interventiei chirurgicale variaza in functie de zona de aplicare a implantului si de numarul de implanturi care urmeaza sa fie efectuate.

Cat de dureros este implantul?

Anestezia locala este utilizata in procedurile chirurgicale efectuate in timpul implantarii, deci nu exista durere. In procedurile asistate cu laser, umflarea si durerea dupa tratament sunt minime.

Cum afecteaza implanturile viata de zi cu zi

Daca implantul nu este aplicat pe o suprafata foarte mare, pacientii isi reiau in mod normal viata de zi cu zi a doua zi.

Conform sfatului medicului stomatolog, in perioada de vindecare se aplica rece la anumite intervale pentru a preveni umflarea si edemul. In aceasta perioada, este de asemenea important sa folosesti medicamentele care urmeaza sa fie administrate in mod regulat de catre medic si sa ai aplicatii cu laser care sa ajute la vindecare, daca este necesar. De asemenea, trebuie luate in considerare ingrijirea orala si controalele medicale.

Cum sa mananci dupa implant?

La cateva zile dupa operatia de implant se evita alimentele foarte calde, foarte reci si prea tari. Se consuma alimente moi cu valoare nutritiva ridicata.

Ce este Tehnica Fast& Fixed?

In cazul lipsei osului in regiunile posterioare, implanturile sunt plasate in unghi cu tehnica Fast&Fixed. Cu aceasta metoda nu este necesara nicio interventie chirurgicala si se poate face o proteza fixa. Aceeasi tehnica este folosita pentru realizarea implantului in ziua in care este indepartat dintele.

Autor:

This author has published 47 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns