Cum sa va pastrati viata personala separat de birou?

9 decembrie 2017 | Autor: | Posted in Societate

Decideti ce sa nu vorbiti.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti daca incercati sa va pastrati viata privata la locul de munca este sa determinati exact unde doriti sa trasati linia. Acest lucru va varia de la o persoana la alta si in functie de cultura speciala de la locul de munca, precum si de un echilibru intre viata profesionala si cea de casa pe care o cautati. Incepeti prin a face o lista cu lucrurile pe care nu doriti sa le discutati cu colegii. Acestea ar putea include lucruri cum ar fi viata ta privata, orice conditie medicala, religie si opinii politice.

Nu publicati lista dvs., dar pastrati-o ca o reamintire mentala pentru dvs., astfel incat sa va puteti scuza de la conversatiile pe care ati prefera sa le evitati.

Stiti ce angajatori nu va pot intreba.

Exista o serie de intrebari care, prin lege, nu va pot cere de catre angajatorii vostri. Acestea sunt intrebari despre trecutul si viata dvs. care ar putea duce la discriminare.

Evitati apelurile personale la serviciu. Daca incercati sa va pastrati munca si viata privata separata, atunci trebuie sa evitati sa va aduceti viata privata in birou cu dvs. Aceasta inseamna reducerea numarului de apeluri si e-mailuri personale de la birou. Apelurile ocazionale de a face o intalnire cu coaforul sau dentistul sunt bune, dar daca sunteti auzit vorbind frecvent la telefon despre viata dvs. privata, nu numai colegii dumneavoastra va vor auzi probabil, dar va pot intreba despre conversatie.

Lasati treburile interne acasa.

Poate fi mai usor de zis decat de facut, dar ar trebui sa incercati sa va lasati acasa problemele si sa treceti la versiunea strict profesionala a dvs. la locul de munca.

Comunicarea.

Chiar daca nu doriti sa discutati despre viata dvs. privata cu colegii dvs., puteti dezvolta in continuare relatii de lucru bune, care va fac timpul sa lucrati mai placut si mai productiv. Este usor sa gasesti subiecte de conversatie pentru discutii mici de la pranz care nu implica sa vorbesti despre detalii intime despre viata ta privata. Vorbind despre lucruri cum ar fi sportul, televiziunea si filmul, pot fi modalitati bune de a lega rietenii cu colegii, fara a discuta despre viata privata.

Activitatea social media.

Oamenii inregistreaza toate aspectele vietii lor si, uneori, nu inteleg pe deplin cat de accesibila este aceasta informatie oricui doreste sa o caute. Primul pas pentru a rezolva aceasta problema este pur si simplu sa fiti constient de aceasta si sa va ganditi la modul in care activitatea dvs. de social media ar putea dezvalui parti din viata dvs. privata pe care doriti sa le tineti departe de birou. Luati in considerare conectarea cu colegii de munca pe site-uri profesionale, iar retelele de socializare pastrati-le pentru cei apropiati.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns