Cum sa tii un jurnal? Si de ce?

11 aprilie 2022 | Autor: | Posted in Afaceri

Se vorbeste foarte des despre pastrarea de agende si jurnale si cat de benefic este. Dar imi imaginez, de asemenea, ca unii oameni nu stiu de unde sa inceapa sau cum. Prin urmare, acest articol te va lumina cu privire la acest subiect! Pastrarea unui jurnal iti permite sa vezi mai clar situatia ta, sa fii recunoscator, sa iti stimulezi motivatia.

Sa incorporezi aceasta activitate de a scrie in agende si jurnale in rutina ta de seara te ajuta sa te simti mai creativ, mai productiv si mai presus de toate implinit. Noteaza-ti proiectele, gandurile, invatarea zilnica se dovedeste a fi terapeutica. Daca iti notezi in mod regulat obiectivele, visele, dorintele pentru viitor, vei face ceea ce este necesar pentru a le atinge pas cu pas.

Cum sa incepi sa pastrezi un jurnal?

Exista diferite moduri de a tine un jurnal, dar nu exista unul mai bun decat altele. Totul depinde de tipul de agenda sau jurnal care se potriveste cel mai bine situatiei tale si cine esti. Alegerea jurnalului potrivit te va face sa doresti sa il mentii in fiecare zi. Retine, de asemenea, ca nu trebuie sa te lipesti de un singur tip de agenda sau jurnal. Poti face o combinatie de lucruri diferite. Ceea ce conteaza este ca ceea ce faci este potrivit pentru tine si te ajuta. Poti pastra un jurnal de recunostinta, o agenda cu obiective, o agenda cu bullets etc.

Stabileste ce tip de jurnal doresti sa mentii inainte de a cumpara unul. Acesta este cel mai bun mod de a cumpara o agenda potrivita. Poti opta pentru un caiet de pagini goale, cu linii, puncte… Sau cumperi un jurnal preumplut, cum ar fi Jurnalul de cinci minute. Pe masura ce iti notezi gandurile, obiectivele si jurnalul se umple pe baza dispozitiei si a planurilor tale, poti opta pentru o agenda sau jurnal simplu.

De ce sa tii un jurnal?

Pentru ca jurnalul tau sa iti fie de folos, acesta trebuie completat in mod regulat. Este nevoie de putin timp pentru a-ti dezvolta un obicei. Ceea ce poti face este sa-l tii pe noptiera ta, de exemplu. In fiecare seara cand te culci, il ai disponibil si nu uiti sa scrii in el. Bineinteles ca poti face diferit, ceea ce conteaza este sa ai reflexul sa te duca sa scrii acolo. Fie seara, dimineata sau la un anumit moment al zilei. Cand devine un obicei, vei petrece mai mult timp pe el si vei fi mai confortabil cu ideea de a scrie.

Datorita acestui ritual, vei putea sa iti planifici sarcinile care apar din mintea ta, nu vei uita ideile tale bune. Poti chiar sa iti notezi visele acolo, le stii pe cele pe care le uiti tot timpul cand te trezesti?

Autor:

This author has published 20 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns