Cum sa te pregatesti pentru un interviu?

5 februarie 2019 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Vedem cum tot mai multe firme isi fac aparitia, oferind pe piata fortei de munca tot mai multe posturi vacante din ce in ce mai atractive care imbina armonios un cumul de domenii, ajutand astfel tinerii sa se dezvolte atat profesional cat si personal.

Diverse firme de recrutare sau firme care au in componenta lor departamente de recrutare le ofera tinerilor posibilitatea sa isi aleaga meseria care sa se potriveasca intocmai cu aptitudinile si personalitatea lor.

Mediul online este cea mai usoara cale prin care aceste firme isi pun la bataie postul vacant oferindu-le tinerilor posibilitatea sa afle cat mai multe informatii atat despre locul de munca cat si despre firma privita ca un intreg.

Daca ai aplicat pentru un post disponibil si esti chemat la interviu trebuie sa stii care sunt pasii de urmat pentru ca postul sa fie al tau si ca firma de recrutare sa vada potentialul pe care il ai.

  1. Informeaza-te

Majoritatea firmelor doresc sa vada ca esti o persoana intr-o continua expansiune, ca esti dornic sa te dezvolti si ca esti pregatit din punct de vedere profesional.

Cel mai bine este sa te interesezi de firma respectiva, de  istoria, de misunea, obiectivele si domeniul de activitate al firmei pentru ca cei de la departamentul HR sa isi formeze o impresie buna despre devotamentul tau.

  1. Adu-ti in prim plan atuurile

Este foarte important sa te cunosti pe tine mai ales cand vine vorba de un loc de munca. Daca nu poti sa iti faci cunoscute calitatile cei din jurul tau nu o sa isi poata da seama de potentialul pe care il ai. Indiferent de locul de munca la care ai optat, daca ai fost acceptat la interviu inseamna ca reprezinti interes pentru cei de la HR, asa ca profita de aceasta oportunitate si arata-le cine esti.

 

  1. Ai grija cu ce te imbraci

Prima impresie pe care fiecare ne-o formam despre cei din jurul nostru este legata de aspectul fizic. Aspectul fizic conteaza foarte multe deoarece spune foarte multe despre interlocutor.

Astfel, manichiura curata, parul strans sau aranjat discret, haine calcate si curate.

Poate suna a ceva banal si normal, numai ca sunt oameni care nu pun accent pe aspectul lor, iar acest lucru denota neglijenta si nimeni nu vrea sa vada acest lucru.

 

  1. Ai grija ce transmiti

Modul in care vorbim, ne miscam, gesticulam, tonul pe care il avem spun multe despre noi. Este normal sa avem un ton adecvat, nici prea ridicat, dar nici prea scazut.

Daca tonul vocii noastre este prea ridicat atunci ii provocam celui de langa noi un disconfort in a ne asculta, iar daca este prea scazut atunci interlocutorul o sa  observe timiditate si lipsa de incredere.

Tonul vocii trebuie sa fie normal, cald si totusi pronuntat si increzator.

 

Atentie mare la gesticulare. Este normal sa gesticulam, dar daca acest lucru este excesiv atunci poate sa fie foarte deranjant. De asemenea, expresia faciala este foarte importanta.

Omul din fata ta trebuie sa observe ca iti doresti acest loc de munca, ca esti increzator si stapan pe tine, dar ai grija sa nu denoti aroganta pentru ca acest lucru nu este foarte placut.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand esti la un interviu. Ce o sa aprecieze cel mai mult o firma de recrutare este lipsa timiditatii si increderea in sine. Arata-le ce poti!

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns