Cum sa scapi de plosnitele de pat?

30 iunie 2020 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Daca v-ati confruntat cu aceste daunatoare probabil ca v-ati pus intrebarea de ce este atat de dificil sa scapi de plosnitele de pat sau de lemn?

Avand in vedere ca in zilele de astazi calatoritul a devenit un hobby comun pentru multi oameni, plosnitele pot profita de acest lucru. Indiferent daca destinatia ta este un hotel de 5 stele pe o plaja exotica sau schimbi camera in caminul studentesc, plosnitele reprezinta un pericol. Acestea pot fi prezente in obiectele aduse de noi in casa, fie mobila, canapele, saltele, haine, valize etc.

Cum arata o plosnita?

Plosnitele sunt insecte de dimensiuni foarte mici, de aproximativ jumatate de centimetru. Acestea pot fi asemanate cu un sambure de mar, de culoarea rosu inchis pana la maro inchis. Plosnitele prefera crapaturile, zonele intunecate si inguste. Pe timpul zilei acestea se ascund in saltele si pe langa pat, iar in timpul noptii ies sa se hraneasca.

 Cum ne dam seama ca avem o infestare cu plosnite?

Nu trebuie sa devenim paranoici, sa ne speriam la orice intepatura pe care o gasim. De multe ori oamenii confunda intepaturile altor insecte cu cele de plosnite. In urma intepaturilor de plosnite observam un tip de urticarie si o senzatie foarte intensa de mancarime. In momentul muscaturii, plosnitele injecteaza in piele o secretie care are efecte de a impiedica coagularea sangelui in respectiva zona. In cazul persoanelor sensibile pot aparea infectari locale sau tulburari de vedere. De asemenea, anumite studii au relevat faptul ca muscaturile acestor insecte pot transmite HIV si Hepatita C, insa nu este in totalitate acceptat.

Ce pasi trebuie sa urmam pentru a scapa de plosnite?

Pentru a avea o eficienta de 100% este recomandat sa apelati la profesionisti in dezinectie in cazul plosnitelor, insa in cazul unei infestatii reduse urmati acesti pasi:

  1. Aspirati foarte bine toata locatia, insistand in locurile intunecate si greu accesibile. Astfel, insecticidul utilizat va avea o eficienta mai mare.
  2. Spalati hainele si lenjeriile la o temperatura de peste 60°C. Restul textilelor ce considerati ca trebuie aruncate, sigilati-le in saci de plastic.
  3. Daca detineti o saltea ce are gauri de aerisire acestea trebuie acoperite. Astfel, veti forma un circuit inchis pentru insecte.
  4. Aruncati orice obiect tip animale de plus ce considerati ca sunt infestate.
  5. Este normal sa fiti retinuti cand vine vorba de a utiliza insecticide in casa dumneavoastra, insa aceasta este unica solutie. Daca executati dumneavoastra operatiunea de dezinsectie trebuie sa fiti foarte atent la tipul substantei, locul de unde a fost achizitionata, concentratia utilizata si modalitatea de utilizare. Cand aplicati insecticidul pulverizati toate zonele infestate, insistand in crapaturi, in jurul patului si a obiectelor din mobila. Pentru o combatere eficienta este recomandat sa folositi mai multe tipuri de produse.
  6. Este recomandat sa reveniti la o perioada intre 7 si 10 zile. In cazul in care infestatia nu a disparut, repetati pentru a doua oara. Daca dupa inca doua repetari situatia este aceeasi este recomandat sa aruncati obiectele infestate, deoarece plosnitele au ajuns prea adanc in materiale, iar insecticidele nu pot patrunde.

 

 

Autor:

Control Insect: dezinfectie, deratizare, dezinsectie

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns