Cum sa fii un coleg mai bun in noul an?

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Societate

Spiritul de echipa si atmosfera de la locul de munca sunt cele mai importante, luand in considerare faptul ca majoritatea timpul il petrecem la birou, in compania colegilor.

Printre numeroasele aspecte ale carierei pe care o conduceti, oamenii cu care lucrati nu sunt intotdeauna unul dintre ei. Indiferent daca acestia sunt oamenii dvs. preferati din lume sau doar persoanele cu care va comunicati in birou, capacitatea dvs. de a va conecta cu ei este o cheie a succesului.

In timp ce fiecare mediu de lucru este diferit, insa cu siguranta veti gasi o cale pentru a va adapta si pentru a lua cele mai bune decizii.

Nu e vina ta ca ai fost prins verificand telefonul de sub biroul tau – erau bilete de concert pe care trebuia sa le castigi. Bineinteles, toti avem obiceiuri de lucru pe care am putea sa le imbunatatim. In ciuda a ceea ce este al tau, ar trebui sa ai grija de ele si de modul in care acestea afceteaza pesoanele din jurul tau. In acest fel, veti spori gradul de credibilitate in care sunteti profesionist ca persoana.

Discutiile mici va vor ajuta sa incepeti o conversatie – dar dorinta dvs. de a afla detalii este ceea ce va crea o conexiune. Ascultati-va colegii, implicativa-va in discutiile pe care acestia le poarta si dovediti ca sunteti o persoana pe care se pot baza.

Indiferent daca sunteti colegul care va surprinde pe toti cu prajituri de casa sau cel care trimite o felicitare de ziua fiecaruia din birou, pastrati-va obiceiurile, acestea fac diferenta intr-un colectiv. Daca nu sunteti neaparat festiv sau va bucurati de festivitati, simpla „multumire” unui colaborator care va ajuta in problemele intalnite la locul de munca este suficient pentru a crea un mediu pozitiv si un sentiment de apartenenta in cadrul companiei.

Intr-un mediu de lucru competitiv in care colegii de munca sunt uneori considerati concurenti, este o provocare sa colaborezi cu altii – in acelasi timp, sa aveti incredere unul in celalalt.

Poate ca colegul tau a proiectat majoritatea proiectului tau bine cunoscut sau a inspirat articolul citit de top pe care l-ai scris recent. Cu toate acestea, exista progrese care vizeaza munca in echipa si puterea de a va diferentia munca. Acordand un credit adecvat colegilor dvs., veti amplifica calitatea muncii dvs. si relatiile cu oamenii care v-au ajutat sa va indepliniti sarcina.

Puterea ta nu este intotdeauna gasita in cat de bine iti poti folosi abilitatile, ci in cat de dispus esti sa le imparti cu altii. Prin simtul tau de lucru in echipa, vei participa la consolidarea abilitatilor tale si va deschide calea pentru altii sa te ajute sa inveti lucruri noi.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns