Cum sa faci fata stresului in timpul sesiunii

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Diverse

Este sezonul examenelor, dar nu este nevoie sa va stresati!

O rutina de studiu structurata si o planificare atenta vor usura efortul, astfel incat sa puteti merge in sala de examen cu senzatia de incredere. Pentru unii, examenele sunt ceva usor de trecut.

De fapt, unii abia daca apuca sa studieze ceva. Pentru altii, insa, examenele pot provoca nervi si anxietate, mai ales daca discutam despre persoane care in paralel cu studiile au si un loc de munca destul de solicitant.

Creati o rutina
Este important sa va setati o rutina care sa indice exact pe ce teme sa va concentrati si in ce momente. Setati ore specifice de studiu si rupeti studiul, adaugand mici pauze intre ele.

Pauzele scurte de 5-10 minute sunt importante pentru a va mentine concentrati si motivati.

Deconectati-va de la retelele sociale
Deseori pierdem evidenta timpului pe care il irosim pe social media. De cate ori ati jurat ca veti viziona doar un videoclip, va treziti captivi unui wall plin cu postari interesante si relevante pentru nevoile voastre.

Pe langa faptul ca va impiedica sa va concentrati la locul de munca, exista tot mai multe dovezi care sugereaza ca deconectarea de la retelele sociale poate fi o solutie buna pentru sanatatea mintala a indivizilor.

Spuneti altora sa va respecte timpul
De obicei, atunci cand vrei sa te concentrezi pe ceva important, invitatiile la evenimente incep sa apara brusc si in numar tot mai mare!

Permiteti tuturor celor din jur sa stie ca va concentrati asupra studiilor si ca nu ar trebui sa va ispiteasca cu aceste iesiri in oras. Le poti spune prietenilor si familiei despre data la care preconizezi ca vei finaliza examenele, pentru a reveni cu o invitatie intr-un moment oportun.

Pastrati un birou curat si organizat
Un birou aglomerat este egal cu o minte aglomerata. Deci, pastrati biroul liber de tot ce nu ai nevoie sau de orice lucru care te poate distrage de la studiu.

Asigurati-va ca pe birou exista tot ce aveti nevoie atunci cand va asezati, astfel incat sa nu aveti nevoie sa va ridicati din nou. De asemenea, este posibil sa doriti sa achizitionati o veioza pentru studiul de seara pentru a va asigura ca biroul este bine iluminat atunci cand nu mai puteti beneficia de o sursa de lumina naturala.

Mentinerea unui stil de viata sanatos
Exercitiile regulate, consumul unei diete echilibrate si hidratarea optima pot contribui la sanatatea dumneavoastra generala.

Hidratarea, insa, este deosebit de importanta, cum in egala masura trebuie sa mentineti un procent ponderat de zahar sau cofeina. Evitati utilizarea cafelei ca stimulant pentru a va tine treaz. Cand va simtiti obositi, faceti o pauza sau opriti-va.

Nu uita de odihna si orele ideale de somn
Pentru a avea succes la un examen, trebuie sa va odihniti corespunzator. Da, este adevarat ca jobul va ocupa mare parte din timp si ca poate studiul nu vine ca o activitate tocmai preferata in anumite momente, dar nici nu puteti ajunge la examen cu gandul de a scrie orice, doar sa treceti.

Prioritizati-va sarcinile astfel incat sa va ramana cel putin o seara inaintea examenului in care doar sa va odihniti si sa va relaxati.

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns