Cum sa depasesti dependenta de televizor

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Dependenta de televizor a devenit o norma, mai ales odata cu posibilitatea de a urmari nonstop seriale si filme, odata cu inventia televiziunii prin satelit si cablu. Putem alege din sute de canale diferite. Desi televiziunea in mod moderat nu este daunatoare, sa petreci prea mult timp in fata televizorului poate afecta in mod negativ calitatea vietii. Vizionarea televiziunii in mod excesiv poate duce la consumarea prea multor alimente nesanatoase, la o viata sedentara, la a-ti neglija munca si prietenii. Poti sa renunti la acest obicei prost si sa reduci timpul pe care il petreci in fata televizorului, gasindu-ti alte activitati de facut.

Iata cateva metode prin care sa depasesti dependenta de televizor:

1. Miscorarea graduala a timpului petrecut la televizor

Este bine sa limitezi timpul petrecut in fata televizorului la aproximativ trei sau patru ore pe zi. Poti alege sa te uiti la televizor ori din momentul in care ajungi acasa de la serviciu pana spre seara, ori dimineata devreme. Creeaza un obiectiv pentru limitarea timpului petrecut la televizor injumatatind apoi aceste ore. Urmareste doua ore pe zi, in loc de patru. De asemenea, este indicat sa setezi o alarma care sa semnaleze cand sa iti opresti televizorul.

Renunta, de asemenea, la jumatate din emisiunile pe care le urmaresti. Evalueaza care dintre emisiunile pe care le urmaresti in prezent pot fi taiate din lista ta. Taie emisiunile despre care simti ca sunt o pierdere de timp si alege sa te uiti in continuare doar la cele care te intereseaza cel mai mult.

Taie cateva dintre abonamentele pe care le ai. Pe langa emisiunile de televiziune, renunta la cateva dintre serviciile de streaming pe care le platesti, cum ar fi Hulu, Netflix sau HBO Go. In acest mod, vei si economisi bani.

2. Incearca sa eviti sa aprinzi televizorul imediat ce ajungi acasa

Desi poate esti tentat sa folosesti televizorul ca o modalitate de a te relaxa dupa o zi lunga sau plictisitoare la serviciu sau la scoala, alege sa faci altceva. Suna un prieten, mediteaza sau incepe sa faci exercitii fizice.

3. Concentreaza-te asupra alimentelor, atunci cand mananci

Un alt mod de a renunta la dependenta de televizor este sa eviti sa mananci in timp ce te uiti la televizor. Nu este indicat sa asociezi mancarea cu televizorul. In schimb, concentreaza-te asupra mancarii. In acest mod, s-ar putea sa si pierdeti din kilogramele in plus.

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns