Cum putem preveni pierderea datelor din laptop?

14 august 2017 | Autor: | Posted in Hardware

Datele din laptop se gasesc pe suportul de stocare al acestuia. Fie ca vorbim de clasicul hard disk laptop, fie ca vorbim de un solid state drive (ssd), datele noastre acolo se gasesc.

Fisiere importante, documente, imagini din vacante, jocuri, filme si orice altceva ce considerati important, se gaseste pe hard disk sau ssd dupa caz.

Aceste date pot deveni usor inaccesibile oricand, daca hard diskul se va defecta din anumite motive. Nici nu este greu ca acest lucru sa se intample, intrucat hard diskul este una dintre cele mai sensibile componente ale unui laptop sau pc si de regula un soc oricat de mic, poate fi fatal pentru acesta.

Oricand hard diskul se defecteaza, prima constatare este aceea ca laptopul nu mai ruleaza sistemul de operare. Se aprinde, insa nu va boota sistemul de operare de pe hard disk, acolo unde se afla si el instalat.

Acest lucru inseamna ca nu mai aveti acces la datele din laptop. Daca vorbim de documente de la munca sau de pozele din vacanta cu familia, cu siguranta ca vom fi frustrati cu gandul ca am pierdut aceste date.

Pentru inceput se pierde accesul la date insa in functie de tipul de defect, datele pot fi accesate usor sau deloc.
Daca datele nu mai pot fi accesate de catre utilizator, prin nici o metoda conventionala, atunci va trebui sa mergeti la un service de laptopuri pentru reparatia hard diskului. Aceasta reparatie poate fi costisitoare insa daca doriti sa va recuperati datele, nu veti avea de ales.

Cel mai bine ar fi sa va asigurati ca datele sunt intotdeauna salvate si pe alt suport. In aceasta situatia, daca hard diskul se defecteaza, atunci nu veti mai avea nevoie de acesta, intrucat aveti datele stocate pe alt suport.

Pentru o siguranta maxima, recomandam sa salvati datele in cloud. Astfel de servicii se gasesc si gratuit, la Dropbox sau Google Drive, care ofera gratuit 15gb spatiu de stocare.

Preventia este cea mai buna solutie pe care o puteti aplica, pentru a nu pierde accesul la datele importante.

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns