Cum protejam bateria laptopului si cum ii prelungim durata de viata?

10 octombrie 2016 | Autor: | Posted in Hardware

Atunci cand cumparati un laptop nou va bucurati la gandul ca veti avea o autonomie a bateriei de peste 4 ore, asa cum au majoritatea laptopurilor noi ce se gasesc in magazinele de specialitate.

Unele laptopuri au o autonomie chiar si de 10 ore iar la anumite Chromebook-uri autonomia poate depasi chiar si 13 ore. Dar pentru ca aceasta autonomie sa fie maxima si sa dureze cat mai mult in timp, trebuie ingrijita si trebuie urmariti anumiti pasi.

Atunci cand porniti laptopul pentru prima oara va trebui sa va asigurati ca s-a consumat bateria pana la un nivel de 10% chiar putin mai jos si de-abia atunci sa cuplati incarcatorul laptopului. Este foarte important sa nu descarcati complet bateria la prima utilizare pentru a nu o defecta.

Formatati lunar bateria!

Bateriile de laptopuri trebuie formatate o data pe luna acest lucru insemnand sa reparati practic, pasul pe care l-ati facut atunci cand ati cumparat laptopul, pas descris mai sus. Folositi laptopul doar pe baterie pana ajunge la nivelul de 5-10% fara ca aceasta sa se descarce complet dupa care cuplati incarcatorul si va asigurati ca s-a incarcat pana la 100%. Asigurand un acumulator laptop formatat lunar veti prelungi durata de viata a acestuia.

Nu folositi mereu incarcatorul!

Este indicat sa nu folositi mereu incarcatorul conectat si la fel de indicat sa mai scoateti din cand in cand bateria si sa folositi doar incarcatorul. Atentie insa, nu trebuie sa scoateti bateria in timp ce laptopul functioneaza!

Evitati temperaturile extreme!

Atunci cand va jucati sau rulati aplicatii care necesita putere, laptopul se incinge iar transferul termic se face si la baterie astfel ca trebuie sa fiti precauti si sa nu permiteti bateriei sa atinga temperaturi extreme. De asemenea nici temperaturile prea joase nu vor face bine bateriei.

Bateriile de laptop au o viata limitata si depinde de producator, aceasta viata fiind determinata de numarul de cicluri de incarcare si descarcare de regula fiind vorba de cateva sute de cicluri.

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns