Cum ne planificam programul de munca pentru o vacanta reusita?

1 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Diverse

Vacantele sunt intodeauna o idee grozava, pana cand sunteti blocat la serviciu pana tarziu si inainte sa va dati seama, veti verifica e-mailul tot in timpul in care plecati. Si acest lucru contracareaza toate lucrurile pozitive care vin cu vacantele. In primul rand – relaxare, somn, si o pauza de mult dorita.

Pregatestirea in prealabil
Singurul lucru mai rau decat sa lucrezi peste vacanta este senzatia de anxietate in timpul vacantei. Mai exact, senzatia de ingrijorare cu privire la task-urile pe care nu ai reusit sa le indepliniti si la care asteptati sa va intoarceti. Pentru a evita acest sentiment, pregatiti cat mai mult timp posibil.

Durata vacantei
Daca va ganditi in permanenta ca este prea mult sa lipsesti 40 de ore de la munca, trebuie sa aveti in vedere si nevoia de relaxare. Fiecare loc de munca este diferit, unele persoane isi permit o vacanta chiar si de doua luni, fiind de altfel si cea mai recomandata pentru o recuperare de succes.

Solicitarea ajutorului din partea colegilor
Daca exista cineva din echipa dvs. care poate gestiona e-mailuri sau orice probleme minore in timp ce dvs. ati plecat, aprlati la ajutorul acestora fara sa mai stati pe ganduri. Acest lucru va limita textele / apelurile in timp ce sunteti departe si impiedica suprasarcina prin e-mail cu probleme care ar fi putut fi rezolvate fara dvs.

Eliberati-va saptamana inainte de vacanta
Daca este posibil, nu luati niciun proiect nou in saptamana anterioara plecarii. Veti avea nevoie de aceasta saptamana pentru a evalua problemele de ultim moment si nu veti dori sa renuntati la promisiuni.

O zi libera inainte de concediu
Pentru a putea pleca in concediu este necesar sa va concentrati pe activitatea si lucrurile pe care le aveti de facut, fie ca este vorba de a impacheta sau pur si simplu de a te odihnii.

Dezabonare email
Evitati primirea email-urilor inutile in perioada vacantei, mai ales ca acestea vor conduce la un stres continuu pe toata perioada. Cea mai eficienta metoda de a ne relaxa si de a ne bucura de o vacanta in tot intelesul acesteia este de a lasa in spate macar pentru perioada in care plecam toate aspectele legate de munca.

Nu tine legatura cu locul de munca
Daca le vei spune colegilor ca vei fi disponibil in calatoria ta, in mod clar te vor suna chiar si pentru cele mai nesemnificative probleme. In schimb, utilizati un „Out of Office” care indica in mod clar indisponibilitatea dvs., cu o data la care te vei intoarce. Adaugati informatiile colegilor dvs. pentru situatii de urgenta si cel mai rau scenariu, acel coleg poate apela si transmite un mesaj daca este absolut necesar.

Autor:

This author has published 38 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns