Cum iti amenajezi dormitorul dupa cele mai noi tendinte si la ce este necesar sa fii atent?

30 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Amenajarea incaperilor din cadrul locuintei reprezinta un capitol important din viata fiecarui proprietar si desi pare un lucru destul de usor de dus la bun sfarsit in teorie, in practica s-ar putea sa constatam ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Dormitorul este una dintre incaperile cu cea mai mare importanta datorita faptului ca acesta reprezinta o veritabila oaza de relaxare, un cuibusor al intimitatii. Amenajarea dormitorului trebuie desigur sa respecte cateva lucruri foarte simple, astfel incat relaxarea si starea noastra de bine sa fie la cote maxime. Desi dormitorul nu este o incapere foarte pretentioasa atunci cand vine vorba despre amenajare dat fiind faptul ca in general fiecare il amenajam dupa bunul plac, se poate totusi tine cont de cateva lucrui care va transforma dormitorul in incaperea unde ne vom petrece cea mai buna parte din timpul liber.

Una dintre achizitiile absolut necesare pentru dormitor este mobila pentru dormitor, obiect fara de care dormitorul ar fi lipsit de culoare. Spre deosebire de alte incaperi din cadrul unei locuinte, mobila pentru dormitor nu trebuie sa fie una impunatoare, ci mai degraba una simplista, fara prea multe elemente de design. O gama foarte larga de piese de mobila pentru dormitor in tendintele actuale se regasesc astazi si online, astfel ca poti uita complet de cautarile clasice pentru cele mai potrivite piese de mobilier pentru dormitorul tau. Iata cateva lucruri pe care le poti face atunci cand vrei sa iti amenajezi dormitorul intr-un mod cu totul si cu totul deosebit.

Patul ales si mobila trebuie sa se regasesca intr-un contrast.

Chiar daca pare un lucru aparent lipsit de sens, contrastele din cadrul unei incaperi sunt foarte importante atat in ceea ce priveste estetica incaperii, precum si in ceea ce priveste starea noastra de relaxare si de bine. In tendinte la ora actuala se afla piesele de mobilier mai inchise avand in vedere ca acestea permit realizarea unor acorduri cromatice mult mai interesante. In situatia in care ne plac culorile mai deschise, putem realiza contraste interesante si intre aceste culori.

Micile piese de mobilier nu trebuie sa lipseasca.

Noptierele sunt cu siguranta achizitii pe care ar trebui sa le luam in calcul atunci cand vrem sa avem parte de un dormitor complet. Mai mult decat atat, noptierele sunt piese de mobilier si extrem de practice avand in vedere ca in interiorul acestora putem depozita numeroase obiecte, avand astfel posibilitatea de a pastra mereu domnitorul organizat si curat. Noptiere se pot de asemenea alege in contrast cu mobilierul pentru un efect mai aparte in incapere.

Accesoriile, micile detalii care fac diferenta.

Tablourile, veiozele, precum si alte accesorii de mici dimensiuni sunt elemente care pot aduce un plus de stil dormitorului si desigur ca pot contribui in mod direct si la starea noastra de relaxare, atunci cand totul se regaseste intr-o armonie placuta. Se poate opta si pentru diverse lumini ambientale in situatia in care se aleg niste culori care nu aduc oboseala ochilor.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns