Cum alegi intre un freelancer si o agentie SEO?

7 mai 2020 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

In cazul promovarii in mediul online este ideal sa lucram partea de optimizare SEO. Piata este bogata in oferte din partea expertilor independent (freelanceri) si a agentiilor specializate pe optimizare. Ai o afacere in mediul online, si nu stii cum sa alegi? Iti prezint mai jos toate punctele forte ale unei agentii versus beneficiile colaborarii cu un expert independent. Fireste, alegerea finala iti apartine, insa este bine sa cunosti cat mai multe detalii inainte de a decide.

SEO presupune un cost pe care afacerea ta trebuie sa il plateasca. Un freelancer care ofera servicii SEO de calitate va solicita un pret pe masura. Desi se discuta adesea despre faptul ca un freelancer va fi mai ieftin decat o agentie, adevarul este undeva la mijloc. Da, freelancer-ul poate solicita un pret foarte scazut, insa pentru ce rezultate? Expertii independenti valorosi pe piata SEO isi cunosc valoarea si solicita preturi similar cu cele ale agentiilor.

Beneficiile aduse de o agentie SEO

Un beneficiu adus de o agentie este modul legal si transparent de lucru. Clientul primeste un contract in baza caruia se elibereaza facturi pentru proiectul SEO. In felul acesta, clientul are linistea privind colaborarea sa. Atunci cand in contract sunt specificate lucrurile sau serviciile care urmeaza sa fie livrate catre client, agentia este legal obligata sa isi respecte intelegerea.

In cazul intelegerilor la “negru”, din pacate nu exista o forma legala care sa apere drepturile si interesele clientului.

De asemenea, o agentie SEO Bucuresti iti poate oferi cunostintele valoroase ale unei echipe de oameni, versus knowhow-ul unui singur om, cum se intampla in cazul expertului independent. Un grup de experti pe diferite domenii care au legatura cu promovarea se va implica in proiectul tau. In felul acesta stii ca primesti sfaturi si munca unor experti. Orele de munca si cantitatea task-urilor sunt impartite intre mai multe persoane. In felul acesta, proiectul avanseaza mai repede catre rezultate pozitive.

Avantajele colaborarii cu un freelancer SEO

Exista, desigur, beneficii in a lucra cu un singur expert versus cu o agentie mare. Fireste calitatea muncii primite depinde de principiile de lucru ale persoanei pe care o angajezi. Unele agentii pot pierde informatii pretioase din cauza implicarii unui numar mare de oameni pe acelasi proiect. In cazul unui expert in optimizare care lucreaza pe cont propriu avem sanse ca persoana aceea sa se implice mai mult in proiect.

Fiind la curent cu munca depusa zilnic si cu progresele proiectului, freelancer-ul isi planifica taskurile si poate urmari exact zonele care necesita atentie. Pe langa implicarea totala in proiect, adaugam si relatia directa cu clientul. Atunci cand angajezi un freelancer SEO poti discuta direct cu el, adica ai contact client – expert in mod direct. In felul acesta dialogul este mult mai constructiv si sunt sanse mai mari ca expertul sa inteleaga durerea si nevoile clientului mai bine.

Servicii SEO Bucuresti – descrierea firmei

Suntem o agentie care isi ajuta clientii sa ajunga pe primele pagine ale lui Google folosind optimizare organica. Contacteaza acum expertul tau in optimizare si mareste vanzarile firmei tale.

 

Autor:

Expert in promovare online si in optimizare SEO.

This author has published 1 articles so far.

Lasă un răspuns