Conturile de social media si viata profesionala

12 august 2019 | Autor: | Posted in Internet-Online

Ati aplicat, ati fost la interviu si a decurs mai bine decat v-ati asteptat si ati trimis referinte. Pana aici se pare ca ati facut tot ce va statea in putinta pentru a obtine jobul la care visati, dar exista un ultim factor care ar putea sa va deranjeze si anume verificarea prezentei in mediul online.

Desi la prima vedere nu pare un subiect serios, este o practica des intalnita in marile companii, unde se acorda o desebita importanta procesului de recrutare.

Orice angajator isi doreste sa obtina un raport cu date oficiale, cum ar fi un raport al studiilor absolvite sau un raport de natura penala.

Astfel de informatii sunt vitale pentru binele companiei, insa conform legii este nevoie de permisiunea dumneavoastra scrisa pentru a face verificari in trecutul profesional pe care il aveti.

Cu toate acestea, exista alte moduri mai informale care pot fi efectuate de catre angajatori, dar care nu necesita aprobarea in avans.

„Este mai usor pentru angajatori sa faca o scurta revizuire a unui candidat in mediul online. Ei pot pur si simplu cauta pe Google numele unui potential angajat pentru a gasi detalii despre veridicitatea infromatiilor din CV.

Companiile isi intensifica strategiile de background screening pentru a-si proteja reputatia, angajatii existenti si baza de clienti.”, a spus Sara, expert in comunicare.

Dincolo de cautarea de baza in Google, conturile dumneavoastra de social media sunt surse primare de informatii de baza. Potrivit statisticilor, 70% dintre angajatori au examinat in anul 2018 candidatii pe social media inainte de a lua decizia de angajare.

Specialistii trag un semnal de alarma si adauga faptul ca imaginea din online a unui angajat nu este in oglinda cu viata profesionala si astfel se pot crea prejudecati neintentionate care nu ar trebui sa fie utilizate in deciziile de angajare.

Este important ca inainte sa aplicati pentru un nou job, sa faceti curatenie in conturile de socializare.

Desigur, daca preferati ca potentialii angajatori sa nu vada postarile dumneavoastra, luati in considerare trecerea conturilor pe privat. Aveti posibilitatea de a seta cine poate vedea anumite detalii despre dumneavoastra si astfel evitati situatiile neplacute.

Pentru a face un profil de Facebook mai greu de gasit, ar trebui sa nu utilizati numele complet, detalii despre scoala absolvita sau orice alte detalii cu caracter personal.

Unele intreprinderi vor adopta o abordare mai nuantata, luand in considerare contextul, dar pentru posturile care au sute sau mii de solicitanti, sa fiti siguri ca va trebui sa fiti atenti si la partea de social media.

Postarile din liceu, posibil ofensatoare, va pot afecta pe termen lung si nu ati dori sa ratati sansa unui job de vis din pricina a ceva ce ati spus in tinerete si ati ales sa faceti public.

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.