Conform studiilor recente, 87% dintre persoanele care isi cauta un loc de munca pun accent pe pachetele de sanatate oferite de angajator

21 martie 2020 | Autor: | Posted in Comunicate de Presa

Pe masura ce angajatorii au devenit mai constienti de sanatate, programele de wellness au devenit un beneficiu obligatoriu pentru orice companie care doreste sa atraga si sa pastreze talente de calitate.

De fapt, 87% dintre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca spun ca pachetele de sanatate joaca un rol important in deciziile de angajare. Pentru putin mai mult de o treime din mileniali, programele de wellness sunt o prioritate in cautarea unui loc de munca.

Ca raspuns la aceasta cerere, 20% dintre companii si-au crescut ofertele de wellness intre 2018 si 2019, potrivit unor cercetari recente. Deoarece programele de wellness devin obisnuite, 58% dintre angajatori ofera programe generale de wellness, iar calitatea programului devine diferentiatorul cheie.

,,Nu mai este suficient sa oferim un program de wellness. Ceea ce oferi trebuie sa fie un pas deasupra restului, pentru a iesi in evidenta pe o piata competitiva de talente. Candidatii din zilele noastre se asteapta la mai mult, si bineinteles, merita mai mult din partea noastra.” a declarat Miruna, reprezentanta a unui studio de modele online din capitala. Studiourile profesionale reusesc sa se diferentieze de celelalte industrii deoarece:

  1. Concentrarea se afla pe modele, pentru o performanta mai buna

Exista mai mult pentru sanatate decat exercitii fizice, iar compania dumneavoastra trebuie sa tina cont de asta. Programul sprijina sanatatea mintala a angajatilor, precum si sanatatea lor fizica? Oferirea unui program de wellness care include yoga, meditatie si alte tehnici de reducere a stresului poate fi un beneficiu urias pentru angajati, dar si pentru marca angajatorului.

  1. Munca in echipa este importanta

Uneori, oamenii au nevoie de o mica incurajare sau de o competitie prietenoasa pentru a ramane pe drumul corect cu obiectivele lor de sanatate sau pentru a face schimbari ale stilului de viata. Prin furnizarea sau cel putin incurajarea activitatilor de wellness de grup, organizatiile pot motiva atat angajatii, cat si sa promoveze mai multa eficienta in munca in echipa.

  1. Antreneaza personalul HR pentru a oferi check-in-uri de stres

Una dintre cele mai mari probleme atunci cand vine vorba de starea de sanatate mintala este faptul ca angajatilor le este adesea frica sa vorbeasca despre provocarile lor, indiferent daca sunt diagnosticati, sau pur si simplu este stresul legat de munca. Crearea unui mediu in care oamenii se simt confortabil impartasind luptele lor ii poate ajuta sa-si dea seama ca nu sunt singuri si sa vada ca angajatorului ii pasa cu adevarat de bunastarea lor.

  1. Flexibilitatea este cheia

Multe companii ofera abonamente la sala gratuite, dar de multe ori aceste beneficii sunt limitate la una sau doua sali de sport locale. Luati in considerare oferirea de rambursare pentru abonamentele la sala pe care angajatul o alege. Flexibilitate permite angajatilor sa lucreze pentru atingerea obiectivelor lor de bunastare, dar le si sculpteaza corpul, ceea ce le ofera incredere.

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns