Citit despre principala utilitate pe care o are tabla zincata

1 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Deoarece este in acelasi timp un material economic, dar si durabil, tabla zincata are marele avantaj de a avea un raport calitate-pret foarte bun. Astfel ca pretul pe care il are tabla zincata este potrivit oricarui tip de consumator, iar datorita faptului ca este un material foarte calitativ si reusita oricarui proiect de constructii este garantata.

Unde poate fi integrata tabla zincata?

Datorita faptului ca acest tip de tabla este un material atat de versatil, are capacitatea de a fi integrat intr-o gama larga de proiecte. Se poate folosi in lucrarile industriale, iar cel mai des este folosita in realizarea de acoperisuri si de pereti. Dar utilitatea ei nu se opreste aici. Mai se poate intalni tabla zincata in proiecte ce implica: parcarile auto, spatile de productie si depozitare, hale de productie, complexe sportive si asa mai departe.

Pentru acele cladiri comerciale si industriale ce necesita izolatie termica, tabla zincata este un real ajutor. Este o solutie la indemana si rapida. Pe langa faptul ca pretul pe care il are tabla zincata este unul redus, mai are si marele avantaj de a avea o greutate scazuta.

In procesul de a alegere a acestui material se iau in considerare mai multi factori cum ar fi: conditiile meteo, caracteristicile tehnice ale acesteia si asa mai departe. Un alt factor important este si grosimea acestui material. Grosimea si, in acelasi tip, forma sunt cele care ii garanteaza rezistenta pe termen lung. Un alt aspect care face ca aceasta sa fie un material de calitate este si rezistenta specifica de care da dovada.

Ce implica mai exact procesul de zincare la care este supusa tabla zincata?

Otelul este materia prima din care este confectionata tabla zincata. Dar pentru ca acest tip de tabla sa fie mai protejata, aceasteia i se mai aplica un strat protector. Procesul prin care se aplica acel strat protector se numeste zincare. Astfel ca aceasta tabla zincata nu va putea fi atacata agenti care sa ii provoace ruginirea. In prezent este unul din cele mai cunoscute sisteme de protectie anticoroziune si sunt foarte populare deoarece ofera tripla protectie.

tabla zincata

Stratul protector de zinc care este aplicat peste tabla zincata poate varia in grosime de la caz la caz. Dar acest proces de zincare nu are doar un rol de protectie, ci mai are si un rol estetic. Un lucru pe care trebuie sa il luati in considerare ca fiind normal este aparitia de pete albe sau de alta culoare, suprafete lucioase sau mate etc. Acest lucru se intampla atunci cand este declansat mecanismul prin care zincul protejeaza otelul. Acest lucru este perfect normal si nu trebuie sa va faceti griji.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns