Cele mai intalnite 4 reparatii necesare pentru semineu

3 martie 2019 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Avand in vedere ca semineul este supus unor temperaturi foarte mari si produsilor secundari rezultati din arderea materiei lemnoase, este posibil ca acesta sa aiba nevoie de mici reparatii in mod ocazional. Oricat de multa grija am avea de semineul nostru, se prea poate ca anumite detalii sa se deterioreze sau sa fie nevoie sa reinnoim anumite componente.

Dar, atata timp cat vom inspecta semineul si cosul de fum in fiecare an si le vom curata corespunzator, chiar si daca exista nevoie de reparatii, acestea nu vor fi costisitoare si nici nu vor avea nevoie de mult timp. Pentru a fi pregatit in orice situatie, este bine sa cunosti cele mai frecvente tipuri de reparatii in cazul semineelor. Tu va trebui doar sa recunosti semnele, pentru ca de reparatii este bine sa se ocupe o echipa specializata in repararea semineelor.

  1. Refacerea garniturilor semineului

Garniturile unui semineu sunt deosebit de importante, pentru ca ele protejeaza structura casei de combustiile spontane ale creozotului si nu lasa gazele toxice inauntrul locuintei. De ce se deterioreaza garniturile unui semineu? Pot fi diverse cauze ce genereaza acest lucru, de la conditiile meteo pana la mici fisuri cauzate de asezarea casei sau a semineului in timp.

In cazul caselor cu o varsta considerabile trebuie avut in vedere ca aceste garnituri ar putea lipsi complet, deoarece nu au fost o cerinta mai demult la construirea unui semineu. Daca ai o astfel de casa, trebuie sa te asiguri ca semineul si hornul sunt prevazute cu garnituri inainte sa folosesti semineul. Ii poti oricand chema pe cei specializati in repararea semineelor sa verifice starea garniturilor, sa inlocuiasca garnituri deteriorate, sau chiar sa instaleze garnituri in cazul in care ele lipsesc.

  1. Repararea crapaturilor la cosul de fum

Deoarece crezotoul se acumuleaza in interiorul cosului de fum in fiecare sezon rece, atunci cand folosim semineul, aceste acumulari pot duce la deteriorarea structurii cosului de fum. Daca apa patrunde in cosul de fum, combinatia dintre creozot si apa va accelera procesul de deteriorare a cosului de fum.

Sa nu mai vorbim de situatiile in care creozotul, ce este deosebit de inflamabil, se aprinde in interiorul cosului de fum. Un astfel de incendiu poate afecta serios structura cosului de fum, ceea ce face inspectia acestuia deosebit de important, in special daca stii ca a avut loc un incediu pe cos. Trebuie sa stii ca nu este nevoie decat de fisuri foarte mici pentru ca hornul sa se transforme in ceva periculos pentru intreaga locuinta. O camera te va ajuta sa verifici starea cosului de fum de jos pana sus si sa indentific eventualele probleme.

  1. Repararea zidariei semineului

Mortarul care tine caramizile semineului nu rezista, in general, mai mult de 25 de ani. Daca stii ca ai un semineu ce depaseste aceasta varsta sau se apropie de ea, ar fi indicat sa reinprospatezi mortarul. Nu iti face griji, pentru ca nu va fi nevoie sa demolezi sau demontezi semineul. Sunt proceduri specifice care vor face acest lucru posibil cu un deranj minim.

Din pacate, umiditatea care intra in semineu va duce, treptat, la deteriorarea mortarului. Mici bucatele din acest material se vor desprinde si vor cadea, cauzand portiuni vulnerabile in structura semineului. Daca ele sunt neglijate, semineul se poate inclina si chiar poate sa se prabuseasca.

  1. Indepartarea creozotului

Creozotul este o substanta ce se depune pe interiorul semineului si a cosului de fum de fiecare data cand facem foc. Pentru ca este deosebit de inflamabil, creozotul trebuie indepartat corespunzator dupa fiecare sezon rece. Asadar, in momentul in care decidem ca nu vom mai folosi semineul, se va face curatarea lui si a cosului de creozot.

Astfel, vei preintampina existenta mirosurilor neplacute in casa, generate de creozot si umiditate, si te vei bucura de un semineu curat si siguri la inceputul fiecarui sezon rece.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns