Ce te face cu adevarat fericit la o locuinta noua?

24 august 2015 | Autor: | Posted in Societate

Cand esti in cautarea unui apartament nou pentru a-l cumpara sau a-l inchiria, sunt multi factori carora trebuie sa le dai importanta.

Dorim ca locuinta respectiva sa fie cu adevarat o decizie buna, o investitie buna, sa ne ofere siguranta si sa fie practica pentru a ne acoperi nevoile.

Lucru cel mai important cu prvire la o locuinta noua este ca aceasta sa ne faca sa ne simtim impliniti, fericiti.

Tocmai de aceea… ce ne face pe noi fericiti? Ce ne da impresia de implinire si realizare? Ca stam in fiecare zi cu gandul la cat de mult au copii de mers pana la scoala? Sau ca ne ingrijoram zi de zi pentur ei fiindca stam intr-un cartier ce are o reputatie nu tocmai buna? Cu siguranta NU aceste lucruri ne fac fericiti. De aceea, atunci cand urmeaza sa cautam apartamente noi de vanzare in Bucuresti sau in alte orase, trebuie sa tinem cont de tate aspectele, si mai ales de viitor. Fiindca cumpararea unui apartament este o investitie pe termen lung, poate singura cu adevarat importanta din intreaga viata.

Aspecte de luat in considerare

-Daca urmeaza sa ne mutam intr-un apartament nou, indicat ar fi sa il cumparam intr-o zona in care locuiesc si alti prieteni. Macar sa fim aproape unii de altii. Cele mai multe relatii de prietenie se strica datorita distantei..si nu neaparat distantei de la un oras la altul, ci de la un cartier la altul. Atunci cand te mariti si te muti la casa ta…care nu este tocmai aproape de vechea zona unde locuiai, incep sa se destrame prietenii. Daca prietenii te fac fericiti, ai grija sa cumperi apartamente de vanzare in zonele in care ai prieteni.

-Avand apartamentul situat intr-o zona centrala, cu multe spatii comerciale, va asigurati ca nu va trebui sa cheltuiti bani de fiecare data cand iesiti in oras. Zona si accesul la mijloacele de transport in comun + alte facilitati trebuie sa reprezinte o prioritate.

-Spatiul de care dispune apartamentul este iar foarte important. Sunt apartamente cu 3 camere care au doar 42 de metri patrati, si sunt apartamente cu doar 2 camere care au 50 de metri patrati. Chiar daca la prima vedere nu pare un aspect foarte important, adevarul este ca spatiul locuibil conteaza. Altfel te simti intr-o locuinta spatioasa, decat in una ingramadita. Pe langa asta, daca sunteti un cuplu tanar…veti dori sa chemati prietenii pe la voi, veti tine fel si fel de petreceri, veti avea copii…aceste lucruri necesita spatiu.

-Fiind o investitie de durata, ideal ar fi ca apartamentul in care va mutati sa fie nou. Cu cat este mai nou, cu atat va rezista mai mult in timp. Aici gasiti o lista complexa de anunturi numai cu apartamente noi de vanzare.

Aceste decizii se iau si in functie de bugetul disponibil, insa daca tii cu adevarat sa prosperi in noul apartament si sa fiti fericiti, atunci ganditi in perspectiva cand luati aceasta decizie!

Autor:

This author has published 19 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns