Ce propietati are teava rotunda trasa de la mesterumanole.ro?

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Teava rotunda trasa este cunoscuta de specialistii in domeniu sub numele de teava fara sudura. Aceasta este un material de constructii cu utilizari variate, deoarece acesta detine o serie de propietati importante.

Teava rotunda trasa este realizata din otel incalzit la temperaturi extrem de mari, intins si tras pe o anumita forma, pana in momentul in care ajunge la forma unui tub gol. De aici rezulta un material rezistent din doua motive: este realizat din otel si are forma circulara.

Cele mai importante 3 propietati pe care le are teava rotunda trasa:

  • Rezistenta extrem de buna la presiuni ridicate
  • Rezistenta foarte mare la sarcini
  • Are o forma uniforma.

Ce avantaje ofera teava rotunda trasa si de ce este preferata de specialistii in constructii?

Cel mai important avantaj pe care teava rotunda trasa il are este capacitatea ridicata de a rezista la presiuni mari, pentru ca in cazul unui orice alt tip de material din aceeasi gama, punctul cel mai slab dintr-o teava de otel este punctul de sudura.

Dar teava rotunda trasa nu are deloc puncte de sudura si de aceea are o rezistenta iesita din comun pe toata suprafata acesteia.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera acest material de constructii este capacitatea ridicata de a rezista la presiuni mari. Acest lucru face ca si rezultatele calculelor de presiune sa fie mai usor de atins, deoarece nu trebuie sa se mai ia in calcul calitatea sudurii.

Chiar daca uneori teava rotunda trasa poate avea un pret mult mai ridicat decat cea sudata, capacitatea ridicata de a rezista la presiuni mari o sa permita sa folositi o teava rotunda trasa mai subtire si mai usoara, iar astfel costul aproape ca se va egaliza. Acest avantaj face ca materialul sa fie si mai fiabil.

Tot datorita faptului ca nu are deloc puncte de sudura, acest material nu va putea fi supus unei defectiuni care ar putea sa apara mai tarziu. Mai mult decat atat, teava rotunda trasa are o sectiune transversala perfect rotunda si o finisare de exceptie pentru ca nu exista puncte de sudura. Tot datorita acestui lucru, teava rotunda trasa se comporta excelent in conditii grele, ceea ce inseamna ca poate fi folosit in medii cu temperaturi ridicate sau scazute.

Unde utilizeaza specialistii tevi rotunde trase?

In general, specialistii utilizeaza tevi rotunde trase in domeniul constructiilor. Acestea sunt utilizate ca element structural acolo unde este nevoie de o rezistenta mecanica superioara.
Pricipalele aplicatii de utilizare sunt urmatoarele:

  • Constructia de nave maritime
  • Conducte pentru transportul fluidelor sau gazelor non-agresive
  • Platforme petroliere
  • Recipiente aflate sub presiuni ridicate
  • Piese pentru masini
  • Platforme maritime

La Mesteru Manole gasiti teava rotunda trasa la un pret foarte bun!

 

Autor:

This author has published 25 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns