Ce mirosuri alunga soarecii?

20 decembrie 2016 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Soarecii sunt vizitatorii mici care pot provoca mari probleme. Vederea soarecelui in casa Dvs va poate trimite fiori pe coloana vertebrala.

Rozatoarele vor veni intr-o casa atunci cand temperatura exterioara este la extreme. Multi oameni se simt incapabili sa captureze sau sa ucida soareci, iar cei mai multi ar prefera sa-i descurajeze doar de a intra vreodata in casa. Din fericire, exista cateva mirosuri pe care soarecii le urasc la modul absolut!

Menta

Soarecii urasc mirosul de menta! Nimeni nu pare sa stie de ce nu pot suporta mirosul mentei, dar ase stie din vechime ca se elibereaza spatiile de soareci atunci cand menta proaspata a fost imprastiata. Luati cateva plante de menta si pastrati-le pentru o folosire ulterioara. Daca faptul ca aveti plantele in camera nu este suficient, zdrobiti o parte din frunze pentru a potenta mirosurile.

Parul de pisica

Multi oameni sunt alergici la par de pisica si, probabil, e de inteles ca soarecii par sa nu fie fani ai acestei chestii. Daca aveti un prieten cu o pisica, puteti lua o parte din parul ei (recoltat cu ajutorul unui pieptene) pentru zona pe care doriti sa pastrati libera de soareci. Se presara parul in zona respectiva si este putin probabil sa vedeti vreo rozatoare pe acolo.

Naftalina

Naftalina pastreaza simultan moliile departe de puloverele de lana preferate si face intregul dulap sa miroasa precum casa bunicii. Ea este si un factor de descurajare pentru rozatoare. Daca aveti un soarece in perete, puteti da cateva gauri mici cu ajutorul unui burghiu, si apoi fixa niste naftalina acolo pentru a face spatiul un pic mai putin primitor pentru „prietenul” Dvs nedorit.

Foile de dafin

Intr-un mod similar cu menta, frunzele de dafin pot fi folosite pentru a „convinge” soarecii sa plece. Ele sunt mai scumpe decat menta si mai dificil sa fie crescute la domiciliu, dar daca aveti acces la unele frunze de dafin proaspat, se pot faramita si apoi imprastia in jurul zonei unde doriti sa nu fie soareci.

Daca aceste informatii v-au fost de folos, puteti gasi mai multe articole asemanatoare la noi pe website – va asteptam!

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns