Ce mai aduce nou Windows 10 20H1

25 februarie 2020 | Autor: | Posted in Internet-Online

Suport incorporat pentru camerele de retea

Windows 10 primeste suport integrat pentru camerele IP bazate pe IP care trimit fluxuri video prin reteaua locala. In mod uzual aveati nevoie de un software separat pentru a vizualiza aceste fluxuri de camere pe Windows 10.

Cu aceasta actualizare, veti putea adauga camere de retea, accesand Setari> Dispozitive> Bluetooth si alte dispozitive> Adaugare Bluetooth sau alt dispozitiv. Daca exista o camera foto acceptata in reteaua dvs. locala, Windows 10 o va gasi si o puteti adauga la sistemul dvs. cu un singur clic.

Dupa ce a fost adaugata, puteti utiliza aplicatia Camera incorporata (si alte aplicatii Camera) pentru a accesa camera de retea. Deocamdata, Windows 10 accepta doar camere compatibile cu standardele care folosesc ONVIF Profile S.

Un control superior asupra repornirii aplicatiilor

Windows 10 redeschide automat multe aplicatii, inclusiv Google Chrome, dupa ce reporniti computerul. Acum exista o noua optiune care va permite mai usor sa dezactivati acest lucru.

Pentru a gasi aceasta optiune, mergeti la Setari> Conturi> Optiuni de conectare. In aplicatiile Restart, activeaza „Salvati automat aplicatiile mele repornite atunci cand deconectez si le repornesc dupa ce ma conectez” daca doriti sa le dezactivati.

Anterior, aceasta optiune a fost oarecum ascunsa si a contopit optiunea „Utilizati informatiile de conectare pentru a termina automat dispozitivul”, care a citit „Utilizati informatiile de conectare pentru a termina automat configurarea dispozitivului si redeschide aplicatiile mele dupa o actualizare sau repornire.” Acestea sunt acum doua optiuni separate.

Aceasta caracteristica functioneaza acum si este imbunatatita. Acesta reporneste „majoritatea” aplicatiilor UWP, precum si aplicatiile traditionale pentru desktop Windows.

Curatarea discului nu va sterge foderul Downloads

Microsoft elimina folderul Downloads din aplicatia clasica de curatare a discului. Aceasta optiune a fost adaugata la curatarea discului cu actualizarea din octombrie 2018. Criticii au spus ca a fost prea usor sa stergeti accidental toate fisierele din folderul Downloads, mai ales daca sunteti un utilizator cu experienta care nu si-a dat seama ca aceasta optiune a fost adaugata la Curatarea discului.

Cu aceasta actualizare, folderul Descarcari dispare din Disk Cleanup.

Puteti folosi inca Curatarea discului pentru: a goli cosul de reciclare, a sterge fisierele temporare, a elimina instalatiile vechi de Windows si orice altceva – dar dispare optiunea Downloads.

Optiunea de a va curata folderul Downloads este activata in Storage Sense, disponibila in Setari> Sistem> Stocare> Configuratie.

Autor:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns