Ce inseamna „Cloaking Pages” in seo si ce urmari are

6 iulie 2013 | Autor: | Posted in Servicii pe internet

Tehnicile de optimizare seo pentru indexarea avantajoasa in motoarele de cautare sunt on continua evolutie, unele cad in desuetudine, iar altele sunt „evergreen” si continua sa aduca rezultate bune sau negative. Utilizate in scopuri abuzive, tehnicile pot fi eficiente dar numai pentru scurt timp. Google a creat masuri speciale de eliminare si penalizare drastica a ip-urilor sau a site-urilor care genereaza spam pe internet.

Tehnicile seo sunt black hat si white hat seo. Denumirile, din engleza, bineinteles, reprezinta metode etice, legale si neetice de promovare seo in motorul de cautare. Tehnica paginilor cloak fac parte din grupa celor black hat seo. Alaturi de doorway pages, key word stuffing, pop-ups etc,. cloaking pages sunt printre cele mai dezagreate metode de a face spam, declarate de catre reprezentantii Google. Atat timp cat un webmaster isi doreste cu orice pret popularitate rapida si incasari mari intr-un timp scurt si nu succes pe termen lung, toate aceste tehnici vor avea succes.

Cuvantul „cloak” vine din limba engleza si, mot-a-mot, inseamna „mantie”. In limbajul seo se traduce prin tehnici de omitere sau pacalire, ori ascundere a adevaratei intentii sau identitati. Cu exactitate, presupune continut pe site-uri web care, o parte este creat si vazut numai de utilizatorii umani, iar o parte numai de motorul de cautare,  practic este optimizata numai cu scopul indexarii in motor pentru cuvintele cheie respective. Un utilizator uman vede normal continutul respectiv pe cand motorul vede o pagina plina de continut, caracterizata de „key word stuffing”, o pagina spam care nu transmite decat un lucru: trebuie sa o scoatem de aici cat mai repede posibil. Pe de alta parte totusi, poate sa nu contina informatie scrisa efectiva aproape deloc, insa grafica primeaza, elementele de design si aspect, fapt pentru care motorului ii este mai greu sa deosebeasca.

Serverul pe care este gazduit site-ul respectiv ar trebui sa poata sa detecteze daca un vizitator pe site este un motor de cautare sau o persoana, dupa o tehnica in care este utilizat user agent-ul. Metoda de cloaking presupune ceea ce am enumerat mai sus. Se poate verifica cum vede un motor de cautare continutul prin modificarea user-agentul in asa fel incat sa poti vedea exact cum vede google pagina respectiva prin modificarea unor setari din browserul web, mai exact la extensia pentru Mozillla Firefox denumita User Agent Switcher.

Cine reuseste sa detecteze cloaking-ul dintr-o pagina web poate sa anunte google de utilizare frauduloasa a unei tehnici de spam prin trmiterea unui e-mail. Acesta nu detecteaza, inca, rapid cloaking-ul, insa cu timpul va reusi sa elimine, cel putin o parte dintre aceste pagini cu continut ascuns sau invizibil.

 

 

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns