Ce este creatia grafica si de este atat de utila unei companii?

3 iunie 2022 | Autor: | Posted in Afaceri

O creatie grafica este o imagine, fotografie creata sau retusata pe un software de design grafic, cum ar fi Photofiltre, Photoshop, The Gimp, Pixia, Paint sau altele. Chiar si cea mai mica retusare sau creatie este considerata o creatie grafica.

Conceptul grafic sau creatia grafica este utilizat in cadrul unei comunicari vizuale, pentru suporturi de comunicare care combina imagini si texte, destinate unui ecran sau afisaj tiparit.

Compozitia este una dintre cele mai importante caracteristici ale conceptului grafic. De la organizarea paginii, prin diagrame tehnice, conceptul grafic imbunatateste intelegerea unui document si intareste lizibilitatea prin activitatea de prezentare vizuala a textului

Termenul „design grafic” se refera la un univers foarte larg de instrumente de comunicare. Sunt folosite diverse metode pentru a crea si combina cuvinte, simboluri sau imagini, ceea ce necesita o anumita stapanire a software-ului si a tuturor regulilor de urmat.

La ce foloseste creatia grafica unei companii?

Conceptul grafic este un element cheie pentru o afacere. Intr-adevar, grafica atrage atentia clientului prin estetica si culorile sale, care pot juca un rol de convingere si act de cumparare intr-o reclama sau pe retelele de socializare. Ulterior, acest concept ii poate duce la o pagina de destinatie bine conceputa pentru a spori impactul.

Conceptul grafic se aplica atat mediilor traditionale (afisaje, videoclipuri), cat si mediului public, cum ar fi strazile, bancile si iluminatul public, de exemplu. Dar acest lucru se aplica si pe internet (modificand, de exemplu, mediul de navigare).

Abilitatea conceptului grafic de a comunica eficient un mesaj este la fel de importanta ca si calitatea graficii rezultate. Un concept grafic bun poate intari sentimentul de angajament al angajatilor si clientilor fata de o companie.

Utilizarile obisnuite ale unui concept grafic includ identitatea (logo-ul), publicatiile (reviste, carti, ziare), publicitatea si ambalarea produselor, dar sunt posibile alte cateva canale de distributie, cum ar fi:

 • Birou: carti postale, agende
 • Evenimente
 • Catering: meniu, servetele
 • Adeziv: vitrina
 • Infografie
 • Campanie publicitara
 • Retele sociale

Pentru a obtine un concept grafic de calitate, se recomanda o buna cunoastere a software-ului, cum ar fi:

 • Photoshop: pentru retusare foto
 • Ilustrator: pentru desen vectorial
 • Indesign pentru aspect
 • Dreamweaver: pentru dezvoltarea de site-uri web si aplicatii web

Profesionisti pentru conceptul tau grafic

Conceptul grafic necesita judecata, creativitate. Imaginile imbraca si dau un sens si mai puternic cuvintelor. Abilitatile observationale, cantitative si analitice sunt, prin urmare, necesare pentru proiectarea si redarea planurilor.

Cu un simt creativ puternic si original, alege acea firma care ofera creatii grafice de calitate, unde predomina cautarea ideilor relevante. O agentie de creatie grafica isi desfasoara activitatea de la designul grafic pana la aspect, monitorizarea productiei sau incarcarea in online.

Autor:

This author has published 20 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns