Cauta si foloseste un prelungitor de calitate

10 aprilie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Folosirea zilnica a aparaturii electrice, electrocasnice sau IT aduce ce sine si necesitatea practica de a avea la indemana un prelungitor de calitate.

Prelungitorul in sine poate fi incadrat in gama de produse aparataj electric, unde se regasesc prize si intrerupatoare, pentru ca ofera utilizatorului acces securizat si folosirea instalatiei electrice prin extinderea conectarii la aceeasi priza a mai multor consumatori.

Ce trebuie luat foarte serios in considerare este faptul legat de sarcina care poate fi incarcata pe un singur prelungitor, cu alte cuvinte puterea insumata a consumatorilor pe un prelungitor, ce absorb curent din aceeasi priza si implicit pe acelasi circuit electric.

De cele mai multe ori un prelungitor folosit in regim casnic va avea drept sarcina consumatori de mici dimensiuni cum sunt aparatele electrice casnice uzuale cum sunt: frigider, congelator, cuptor cu microunde, aspirator, laptop sau calculator si perifericele lor, televizor si sistem audio.

Pe langa acestea ar putea exista consumatori mai importanti cum sunt: aparatul de aer conditionat, sistemele de incalzire electrice sau boilere, care ajungand sa fie conectate si sa functioneze simultan prin intermediul aceluiasi prelungitor ar putea aparea neplaceri de ordin electric.

Necazurile vin din doua directii in astfel de situatii. Fie este utilizat un prelungitor a carei constructie nu poate suporta consumul, fie chiar si cu un prelungitor de foarte buna calitate consumul depaseste capacitatea conductorilor cu care este produs.

Revenind la calitatile unui prelungitor, mai ales atunci cand faceti alegerea pentru a-l cumpara, trebuie verificat in primul rand pana la ce nivel de consum este prevazut sa functioneze in siguranta. Spre exemplu, o precizare a producatorului ca un prelungitor poate suporta pana la 3500W, desigur in conditiile in care si circuitul electric pentru priza primitoare este corect dimensionat, va fi un prelungitor sigur pentru a conecta seria de aparate electrice aratate anterior. Ramane insa atentionarea de a verifica de fiecare data ca aceasta valoare sa nu fie depasita.

Un alt criteriu pentru alegerea unui prelungitor este lungimea cordonului electric. Merita sa verificati care este distanta pana la care trebuie sa ajungeti cu acest prelungitor pentru ca altfel nu are niciun sens sa cumparati metraj suplimentar care va ramane ingramadit inestetic in peisajul camerei respective.

Mai mult, in magzinul de specialitate puteti cauta cap prelungitor cu numarul necesar de posturi de conectare si cordonul electric il veti cumpara si monta separat. Este util deasemenea sa nu cumparati un prelungitor cu mai mult de 2 posturi de conectare in plus fata de ceea ce stiti ce vei utiliza, din aceleasi considerente ca si lungimea cordonului electric.

Daca considerati ca va sunt necesare, in aceeasi comanda pentru prelungitor adaugati si prize si intrerupatoare din aceeasi marca de produse pentru a fi siguri ca veti utiliza in siguranta si pe termen indelungat instalatia electrica si in special aparatura conectata.

Autor:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns