Cat de pregatiti suntem pentru Noul An?

30 ianuarie 2018 | Autor: | Posted in Diverse

Sfarsitul unui an si inceputul altuia aduce cu el oportunitatea si inspiratia, pentru multi, de a lua in considerare situatia lor personala si planul pentru anul in care tocmai am pasit. Prin „mai bine” ne gandim fie la situatia financiara, fie la fericirea si relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru.

Daca incepem anul cu intentii pozitive de a ne imbunatati viata intr-un fel, atunci exista o sansa buna sa reusim sa facem acest lucru. Una dintre modalitatile prin care ne putem ajuta este sa stabilim obiective personale pentru anul viitor.

Fiecare dintre noi ne stabilim obicetive pentru anul ce urmeaza si incercam pe cat de mult posibil sa le indeplinim. Planificarea inainte pentru intregul an pe baza unui set de obiective poate fi o modalitate mult mai benefica de a va imbunatati in decursul unui an.

Stabilirea obiectivelor personale

Exista mai multe modalitati de a formula obiective personale. Scopul acestor ganduri si obiective stabilite este sa va imbunatatiti pana la sfarsitul anului, astfel incat aceste slabiciuni sau chiar o singura slabiciune trebuie abordate intr-un mod pozitiv. In cele din urma, doriti ca slabiciunea pe care va concentrati sa nu mai fie o slabiciune pana la sfarsitul anului.

Primul pas este sa identificati o zona sau zone din viata dvs. in care doriti sa faceti imbunatatiri semnificative.

Odata ce ati decis in ce domeniu al vietii voastre sa va concentrati mai intai, atunci ar trebui sa va ganditi la aceasta intr-un mod detasat si realist. Desi poate parea ciudat, o foaie si un pix va va ajuta sa va concentrati mai mult pe ceea ce aveti de facut atunci cand acestea sunt notate.

Acum ar trebui sa treceti peste lista realizata si sa prioritizati fiecare obiectiv pentru a avea un succes deplin in realizarea acestora. Daca ceva se dovedeste a fi critic, atunci acesta va fi punctul dvs. de plecare. Daca aveti o lista lunga de puncte slabe si pare a fi descurajanta, atunci prioritizarea este deosebit de importanta.

Nu totul se rezuma la partea financiara, in noul An avem ocazia de a ne imbunatatii anumite abilitati si aptitudini de care avem nevoie. Orice persoana care isi doreste sa aiba o dezvoltare atat pe plan financiar cat si personala isi stabileste cu exactitate lucrurile de care are nevoie. Atunci cand te afli la conducerea unei afaceri, lucrurile pot deveni mai complicate din punct de vedere al stabilirii unor obiective, deoarece responsabilitatea este mai mare.

Stabileste ce iti doresti sa imbuntatesti la tine, la locul de munca, dar si in viata personala. Un Nou An pe care il putem considera un nou inceput.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns