Cat de potrivita esti pentru un post de conducere?

13 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Altele

A trecut vremea in care femeile erau considerare mai potrivite pe alte pozitii intr-o companie, decat pe cele de conducere. De-a lungul timpului, ideea conforma careia atat femeile cat si barbati sunt egali in drepturi nu a mai fost atat de disputata datorita faptului ca marea majoritate au reusit pe conturi proprii sa indeplineasca sarcinile unui barbat.

Inca de la o varsta destul de mica, fiecare dintre noi ne gandim la cariera noastra si la ce vom face pe mai departe. A te definii poate fi mai greu decat te asteptai. Ce faci in momentul in care esti pus in fata faptului implinit si trebuie sa te descurci cu o echipa de necunoscuti pe care ii vei indruma?

Ei bine, important este sa nu ne pierdem cu firea. Pana in momentul in acre nu te vei confrunta cu o astfel de situatie, nu vei constientiza cat de potrivita sau potrivit est pentru un post de conducere.

Multe persoane prefera sa ramana in anonimat la firma care lucreaza tocmai din cauza temerilor legate de a fi lider. De obicei, persoanele care devin team lideri sau manageri sunt alese, majoritatea angajatilor tind sa aiba un exemplu la compania pentru care lucreaza, iar acest lucru s-a observat de-a lungul timpului. A fi lider nu inseamna sa te desemnezi tu, ci sa fii ales. Postul de conducere vine la pachet cu avantaje si dezavantaje, iar acest lucru depinde si de aria de activitate, pentru ca fiecare domeniu de lucru este diferit.

Intr-adevar, exista o responsabilitate mai mare din partea celui care a acceptat acest post, fiind nevoit sa se adapteze schimbarilor, opiniilor pro sau contra ale colegilor, precum si modului de abordare al acestuia fata de angajati. Nu este nimic mai dificil ca o schimbare in cariera si teama de necunoscut, insa trebuie sa privim aceste etape ca pe unele benefice pentru dezvoltarea noastra profesionala si personala.

In general, un nou manager este bine sa aiba cunostinte despre angajati sai, de modul de lucru al acestora, fiind mult mai usor sa creeze o conexiune intre noul sau statut in cadrul companiei si echipe. Poate ca unele persoane sunt facute pentru a fi lideri, iar acest lcuru se observa in felul lor de a actiona in cariera. In schimb, situatiile neplacute in acre ai ajuns intr-un post de conducere fara acordul tau pot avea un final neplacut, asa ca trebuie sa acceptam astfel de schimbari numai daca ne simtim pregatiti si potriviti pentru aceste sarcini.

Autor:

This author has published 33 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns