Avantajele si dezavantajele caselor semifabricate

23 iunie 2015 | Autor: | Posted in Casa si gradina

Casele prefabricate sunt o solutie din ce in ce mai potrivita pentru romani, dupa perioada de criza economica in care multi dintre ei au prieteni, rude sau vecini care si-au prins degetele in credite mari si ipoteci dureroase.

Solutia viitorului sunt casele prefabricate care vin pe bucati direct din fabrica, fiind necesara doar asamblarea componentelor, astfel timpii de executie fiind cu mult redusi dar si costurile reduse. Desigur, nu vom vedea astfel de sisteme intr-un Complex Rezidential de vile noi din Pipera, dar sunt utile romanilor de rand care vor o casa ieftina.

Avantajele caselor prefabricate:

1. Procesul de productie nu depinde de vremea de afara, deoarece cea mai mare parte a lucrarilor se desfasoara in fabrica, productivitatea de asemenea este ridicata.
2. Montajul se realizeaza destul de repede cu ajutorul unor macarale, calitatea putand fi observata si monitorizata cu usurinta. Toate acestea implica si costuri mici.
3. Pornind de la toate elementele prezentate pana in acest moment, am putea vorbi mai mult de un produs decat de o constructie, in cazul in care aceasta piata va evolua rapid, vom vedea curand in curtile fabricilor modele de case pe care sa ti le achizitionezi, asemenea unei masini in vitrinele showroomurilor. Atat pentru banca cat si pentru utilizatorul final al casei, procesul scurtat reprezinta mai multa siguranta si certitudine, riscurile pentru a nu primi finantare din partea bancii scazand considerabil.
4. Tipurile de case fabricate vor fi atent construite si bine gandite dupa tipare generale care ar fi pe placul unei game cat mai mare de clienti. Sunt sanse foarte mari sa arate mult mai bine din considerente de marketing ca multe case construite in ultimii ani in tara noastra.

Dezavantajele caselor prefabricate:

1. Un prim dezavantaj va fi pentru clientii pretentiosi care vor case de caramida, produsele prefabricate neavand cum sa fie din zidarie, ci din lemn, beton sau metal.
2. La fel ca in orice fabrica si in fabrica de case va fi nevoie de un flux continuu de case care sa fie construite, iar cu cat fluxul va fi mai mare si pretul poate scadea.
3. Casele in general sunt considerate investitii majore, cu o importanta ridicata, ridicata o singura data in viata. Astfel cei mai multi dintre doritorii de case noi, vor o casa personalizata, care sa corespunda 100% nevoilor si ideilor lor.

Asadar produsele de serie nu au cum sa le satisfaca cerintele nevoile, cu siguranta se pot crea si case prefabricate custom made, dar in acest caz pretul va creste fata de cele de serie si cu siguranta se va apropia de cele care nu au elementele prefabricate.

Autor:

Avangarde Forest inseamna locuinta ta de vis, in mijlocul naturii, in linistea profunda si energizanta a padurii fara a trebui sa te indepartezi prea tare de oras. Cele 3 complexuri rezidentiale si 75 de vile Avangarde Forest se afla la doar 5,3 km de statia de metrou Pipera si legatura cu orasul, centrul aflandu-se la doar 10 km. Avangarde Forest inseamna confort, un nou inceput pentru intreaga familie, un stil de viata la cu totul alte standarde fara a fi necesara ruperea legaturilor cu orasul. Raportul pret calitate, materialele folosite si locatia excelenta sunt singurele recomandari de care avem nevoie.

This author has published 3 articles so far.

Comentarii (2)

  1. stefan1987

    Cum pot contacta administratorii EARTICOLE.NET ?

Lasă un răspuns