Care sunt noile tehnologii dentare?

15 august 2021 | Autor: | Posted in Sanatate

Progresele tehnologice au un impact semnificativ asupra tuturor industriilor. Acest lucru nu exclude stomatologia, care beneficiaza zilnic de cele mai noi tehnologii intr-un cabinet stomatologic sector 1. Datorita acestora, specialistii in chirurgia maxilo-faciala pot oferi servicii personalizate de calitate pacientilor lor si le pot imbunatati confortul in timpul procedurilor.

Curios despre ce sunt aceste noi tehnologii revolutionare dentare?

Radiologie 3D in serviciul profesionistilor din domeniul sanatatii dentare

Sosirea radiologiei 3D a fost un eveniment important in stomatologie. Intr-adevar, aceasta noua tehnica a facilitat foarte mult activitatea medicilor stomatologi si a profesionistilor in chirurgia maxilo-faciala, oferind mult mai multe informatii decat radiografiile 2D.

Pentru a utiliza aceasta tehnica, specialistii in sanatate orala se echipeaza cu un aparat de tomografie computerizata cu volum fascicul conic (CTVT). Acesta din urma foloseste un fascicul conic de raze X pentru a face imaginile gurii.

Acest lucru face posibila reproducerea digitala a structurii tridimensionale a gurii pacientului si planificarea interventiilor chirurgicale cu o minutiozitate impresionanta.

Evolutia tehnologiilor legate de implanturile dentare

Noile tehnologii au avansat semnificativ si in implantologia dentara. Astazi exista diferite tipuri de implanturi care permit mai multor persoane sa experimenteze beneficiile implanturilor dentare, indiferent de problema pe care o au.

De exemplu, all-on-four, tehnica implantologiei permite pacientilor cu masa osoasa scazuta pentru a instala implanturi fara a fi nevoie de grefa osoasa.

Bare pentru implanturi dentare: mai durabile si mai confortabile

Barele de implant dentar, care sunt folosite pentru a conecta implanturile la protezele dentare, au reusit, de asemenea, sa profite de progresele tehnologice in medicina. Noile tehnici pentru fabricarea barelor de implanturi fac, de asemenea, posibila satisfacerea mai multor nevoi in ceea ce priveste implantologia.

De exemplu, astazi este posibil sa creezi aceste bare dintr-o singura bucata dintr-un bloc de titan. Astfel, nu este necesara lipirea, ceea ce creste confortul barei implantului.

De asemenea, este posibil sa se faca bare de implant dintr-un material numit zirconiu. Acesta din urma ofera o mai buna compatibilitate cu tesuturile gingivale, pe langa faptul ca este foarte estetic.

Camera intraorala: o vedere mai buna a sanatatii bucale

Camera intraorala este o noua tehnologie dentara bine apreciata atat de profesionisti in domeniu, cat si de pacienti.

Aceasta camera mica, la fel de mare ca un stilou, permite sa inregistrezi si sa vizualizezi imagini foarte clare ale gurii. Devine astfel posibil sa se identifice intr-un stadiu incipient anumite probleme greu de vazut cu ochiul liber, cum ar fi fisuri, leziuni etc.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnologii dentare este acela ca pacientii pot vedea, de asemenea, ce se intampla in gura in acelasi timp cu chirurgul maxilo-facial sau dentist. Prin urmare, ei pot vedea in mod clar starea sanatatii lor orale si pot intelege mai bine explicatiile chirurgului.

Autor:

This author has published 47 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns