Care sunt componentele ce se pot defecta din cauza lichidelor varsate in laptop?

31 octombrie 2016 | Autor: | Posted in Hardware

In acest articol vom discuta despre care sunt componentele ce se pot defecta din cauza lichidelor varsate in laptop.

Este binecunoscut faptul ca lichidele sunt cel mai mare dusman la unui laptop iar cel mai rau lucru care se poate intampla este sa varsati lichide in interiorul laptopului si anume pe tastatura .
O data ce ati varsat o cana de ceai, cafea, vin, apa sau bere in tastatura, acest lichid se va dispera foarte repede si se va prelinge spre interiorul laptopului, adica sub tastatura catre placa de baza si celelalte componente electronice.

Prima consecinta a acestui accident nefast este defectarea tastaturii. indiferent ce tip de lichid ati varsat, prima componenta care se va defecta in 99% din cazuri este tastatura.
Este posibil sa se defecteze 2-3 taste sau cateva zeci, acest aspect fiind influentat de mai multi factori.

Dar tastatura laptopului este una dintre cele mai ieftine componente si inlocuirea ei nu ar fi o problema.
Lichidele dulci sunt cele mai periculoase intrucat corodeaza componentele mult mai repede decat un pahar cu apa de exemplu.

Ce putem face pentru a salva laptopul?

Pentru a salva laptopul trebuie sa il stingeti imediat, sa nu il mai aprindeti deloc si sa incercati sa inlaturati cat mai mult lichid posibil. Folositi servetele sau carpe de bumbac pentru a absorbi din lichidul neinfiltrat, stergeti repede displayul daca lichidul a ajuns si pe acesta si mergeti in aceeasi zi la un service de laptopuri pentru curatarea laptopului de lichide si inlocuirea componentelor defecte.

Cu putin noroc, placa de baza, cipul video si celelalte componente nu vor fi afectate de lichidele varsate iar costul reparatiei nu va sari de 2-300 de lei, situatie in care va trebui sa va declarati foarte multumit.
Defectarea cipului video sau a placii de baza va ridica costurile la peste 500 de lei iar rentabilitatea reparatiei este discutabila.

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns