Cand si de ce trebuie efectuata o verificare Pram

31 iulie 2018 | Autor: | Posted in Altele

Verificarea periodica a instalatiilor electrice (PRAM) este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi:

  • coroziunea
  • incarcare excesiva a circuitelor
  • imbatranirea izolatiilor (izolatia cablurilor)
  • uzura echipamentelor
  • contacte imperfecte
  • improvizatii

Retineti faptul ca procedura de Verificare PRAM cuprinde o serie de masuratori pentru: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare.

Este necesara inspectia, verificarea si testarea instalatiei electrice din locuinte , birouri hale productie etc?

Da, este mai mult decat necesara efectuarea unei verificari periodice a instalatiilor electrice mai ales, in conditiile in care in Romania exista foarte multe locuinte (aparatmente la bloc, dar si case si cladiri vechi) cu instalatii electrice imbatranite si gresit, dimensionate, cele mai multe dintre ele depasite atat tehnic cat si legislativ.

Multe dintre aceste instalatii electrice, prezinta un risc crescut in exploatare prin imbatranirea izolatiei si nici nu mai corespund solicitarilor si nevoilor de consum actuale.

Energia electrica a devenit o necesitate si este prezenta oriunde am fi: la lucru sau acasa, in vacanta sau in oricare alt loc in care ne desfasuram activitatea sau ne petrecem o mare parte din timp.

Viata noastra nu mai poate fi imaginata fara energie electrica, dar trebuie sa constientizam faptul ca aceasta pe langa beneficiile aduse, prezinta si doua mari riscuri: riscul de incendiu si electrocutarea.

Defectele de natura electrica pot provoca incendii cu pagube materiale imense. Pentru contracararea acestor riscuri, dumneavoastra in calitate de proprietari trebuie sa apelati la Firme autorizate ce dispun de personal calificat, care sa efectueze periodic inspectii, testari si masuratori specifice in conformitate cu standardele si normele aplicabile.

Autor:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.