Cafeaua și ritualurile de beauty

13 iulie 2018 | Autor: | Posted in Cumparaturi online

Mulți dintre noi ne bazăm pe cafea pentru a putea să ne începem ziua bine dispuși și plini de energie, însă această băutură mai are și multe alte întrebuințări.

Mulți folosesc zațul de cafea ca fertilizator pentru plante ori ca soluție de curățat diferite obiecte din casă, dar nu știu că acesta face minuni și atunci când vine vorba de îngrijirea corpului. Astfel, mult din ritualurile de beauty la modă, au în componența lor fie cafea, fie ce rămâne în urma preparării acesteia.

Ți-am stârnit curiozitatea și vrei să afli mai multe? Citește în continuare, pentru a descoperi cel mai minunat mod de a integra această băutură uimitoare în ritualurile tale de îngrijire.

Exfoliant natural

Dacă nu ai încercat până acum, află că zațul de cafea poate fi un exfoliant foarte bun, atât pentru ten cât și pentru corp. Nu mai trebuie să dai bani mulți lună de lună pe cele mai scumpe astfel de produse din comerț, ci te poți bucura de el aproape gratis. Spun asta deoarece ai plătit pentru cafea, ai preparat-o cu un expresor de cafea de calitate, o bei, dar zațul este ca un bonus, pentru care, evident că nu plătești.

Cum obții un scrub din zaț de cafea?

Foarte simplu. Adună zațul de la cafeaua de dimineață, adaugă câteva picături de ulei esențial de jojoba sau chiar ulei de măsline, dacă îți este mai la îndemână, și câteva linguri de zahăr (reglează cantitatea de zahăr în funcție de cea de cafea; ar trebui să ai 3 părți de cafea și una de zahăr).

Rețeta de mai sus este dedicată persoanelor cu ten normal. Dacă ai tenul gras, înlocuiește uleiul de jojoba ori cel de măsline cu cel din sâmburi de caise. Pentru tenul acneic cel mai recomandat este uleiul de soia sau cel din sâmburi de struguri.

Bineînțeles, poți adapta oricând rețeta prezentată în acest material, în funcție de tipul de ten și rezultatele pe care dorești să le obții. De exemplu, dacă vrei un ten mai luminos și mai ferm, poți adăuga la amestecul de mai sus și o linguriță de sare, iar pentru o mai bună elasticitate, rezultate foarte bune oferă vitamina E.

Sunt de ajuns doar trei picături din aceasta pentru ca tenul tău să fie perfect hidratat și mult mai elastic, în timp.

Cum îl folosești

După ce faci duș și porii sunt deschiși, aplică scrub-ul pe piele în mișcări circulare, astfel încât să poți îndepărta celulele moarte. Lasă să acționeze 2-3 minute, apoi clătește.

În ceea ce privește frecvența utilizării acestui produs, specialiștii în beauty recomandă să urmezi acest ritual de maxim două ori pe săptămână. Dacă îl vei folosi mai des, sau zilnic, riști să îți agresezi inutil pielea și să te trezești cu iritații sau alte probleme neplăcute.

Acestea fiind spuse, nu-mi mai rămâne altceva de făcut decât să îți urez relaxare plăcută la baie și să te bucuri din plin de toate beneficiile cafelei, mai mult sau mai puțin știute.

 

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns