Bicicletele de sosea – avantajele si caracteristici

9 decembrie 2017 | Autor: | Posted in Sport

Bicicleta reprezinta una dintre cele mai usoare modalitati de a face miscare. Poate fi utilizata in diverse medii, pe variate suprafete si prezinta numeroase avantaje. Alegerea unei biciclete trebuie facuta dupa anumite criterii, astfel incat raportul dintre beneficii si pret sa fie unul perfect echilibrat.

Bicicletele de sosea sunt recunoscute pentru caracteristicile de viteza si aerodinamica. Datorita performatelor de viteza, cu o astfel de bicicleta poti ajunge intr-o perioada mult mai scurta la destinatie. Iata care sunt caracteristicile care trebuie urmarite in alegerea unei astfel de biciclete, astfel incat avantajele sa fie cat mai numeroase.

Avantajele si caracteristicile unei biciclete de sosea

Un astfel mijloc de locomotie prezinta o serie de caracteristici care ii definesc parametrii de functionare si, prin urmare, modul in care se contureaza avantajele oferite biciclistului:

  • Aerodinamica imbunatatita – spre deosebire de celelalte tipuri de bicicleta, cele de sosea beneficiaza de o configuratie care permite atingerea unor viteze foarte ridicate. Din punct de vedere aerodinamic, bicicleta de sosea este astfel conceputa incat sa permita o cat mai usoara penetrare a mediului prin care se deplaseaza biciclistul.
  • Greutate minima – pentru a putea oferi avantajele legate de viteza de deplasare, aceste biciclete sunt confectionate din materiale foarte usoare (aluminiu) care permit atingerea unor viteze incredibile atunci cand suprafata de deplasare este soseaua.
  • Eficienta maxima la sprinturi si ascensiuni – datorita nivelului ridicat al aerodinamicii si elementelor din care este confectionata si care influenteaza greutatea bicicletei, biciclistul poate sprinta foarte usor pe anumite distante, dar poate realiza si ascensiuni rapide.
  • Ofera o libertatea sporita de miscare – adaptarea vitezelor in functie de tipul biciclistului (incepator, avansat, profesionist), posibilitatea de a parcurge distante lungi in conditii bune de deplasare si fiabilitatea sporita contribuie la unul dintre cele mai ridicate niveluri de libertate in miscare dintre toate tipurile de bicicleta.

Caracteristicile pe care trebuie sa le urmaresti atunci cand iti alegi o bicicleta de sosea sunt urmatoarele:

  • Sa aiba un cadru usor, confectionat din materiale foarte rezistente, dar care au o greutate minima;
  • Un nivel de manevrabilitate foarte ridicat – dat fiind faptul ca urmeaza sa te deplasezi la viteze sporite, ai nevoie de o bicicleta care sa raspuna rapid manevrelor tale;
  • Ghidonul trebuie sa fie lasat – in acest mod biciclistul va putea sa imprime un anumit tip de miscari picioarelor si o sa se poata sprijini mai bine in brate atunci cand sprinteaza;
  • Cauciucurile trebuie sa fie subtiri, dar confectionate din materiale cu rezistenta sporita la frecarea de asfalt – calitatea cauciucurilor trebuie sa fie de tip premium, ceea ce inseamna un grad de uzura mult mai redus, chiar si-n conditii de utilizare intensa.

Avand in vedere aceste caracteristici, cu siguranta ca te vei bucura de o bicicleta de sosea performanta! Iti recomandam de asemenea sa citesti un ghid comparativ pentru bicicleta de sosea, te va ajuta sa faci alegerea corecta.

 

Autor:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns