Bicicleta electrica – avantaje si dezavantaje

2 aprilie 2020 | Autor: | Posted in Auto - Moto

In ultima vreme achizitia de biciclete electrice a luat o amploare din ce in ce mai mare, mai ales in randul celor care au de parcurs distante mai mari cu bicicleta. Dar, ca orice tip de vehicul, motorizat sau nu, si acesta are avantaje si dezavantaje.

Asadar, te bate gandul sa achizitionezi o bicicleta electrica, indiferent daca este vorba despre o bicicleta de oras sau una de munte, dar nu stii exact daca aceasta reprezinta cea mai buna alegere pentru tine? Afla din acest articol cateva argumente pro si contra acestui tip de bicicleta care sper ca te vor ajuta sa iei decizia potrivita.

Avantaje

1. Mobilitate mai mare

Atunci cand vine vorba de parcurs distante mai mari, ai la dispozitie mai multe variante din care poti alege: masina, bicicleta obisnuita, motocicleta, scuter, etc. Insa niciuna dintre acestea nu este cea mai potrivita. Masina poate fi prea scumpa ca sa ti-o poti permite ori poate nu vei avea bani de combustibil, cu bicicleta obisnuita poti face o vesnicie pana la destinatie, si tot asa.

Cu bicicleta electrica, in schimb, poti sa le ai aproape pe toate. Este si ieftin de intretinut si te poate duce la destinatie intr-un timp rezonabil, fara sa ajungi acolo lesinat si plin de sudoare.

2. Vehicul verde

Acest tip de bicicleta este prietenos cu mediul inconjurator avand in vedere ca nu are niciun fel de emisii, deci nu polueaza. Asadar, daca esti un activist impotriva incalzirii globale sau daca iti pasa, in general, de acest aspect, atunci bicicleta electrica este potrivita pentru tine.

3. Confort

Daca ai de parcurs o distanta destul de mare de acasa si pana la serviciu, de exemplu, exista toate sansele sa ajungi acolo plin de transpiratie daca folosesti o bicicleta obisnuita. Cu una electrica, in schimb, nu va trebui sa faci un dus inainte de a intra in birou.

Ai grija, totusi, sa nu pleci de acasa fara sa ai bateria incarcata la maximum, altfel vei risca sa pedalezi tot restul drumului.

Dezavantaje

1. Pret ridicat

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei astfel de biciclete este costul ridicat. Astfel, o persoana cu un venit mediu sau modest nu isi va permite cu usurinta – sau deloc – o astfel de achizitie.

2. Baterie cu durata mica de viata

Trebuie sa ai grija sa o incarci constant pentru a te putea bucura de beneficiile bicicletei electrice. De asemenea, bateria are o durata scazuta de viata, trebuie inlocuita la ceva timp si necesita o oarecare atentie atunci cand vine vorba de intretinere.

3. Este o bicicleta

Oricat de multe avantaje ar avea, pana la urma ramane doar o bicicleta, care nu te poate purta pe distante foarte mari si nici cu o viteza considerabila.

Iata, asadar, ca dincolo de avantaje si dezavantaje, bicicleta electrica este utila atat timp cat ii intelegi foarte bine limitarile si nu te astepti sa inlocuiasca (la confort, viteza de deplasare, etc) o masina. Acestea fiind spuse, inainte de a face o astfel de achizitie, trebuie sa cantaresti foarte bine toate aspectele prezentate mai sus.

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns