Averea fondatorului monedei Bitcoin

20 noiembrie 2017 | Autor: | Posted in Internet-Online

Misteriosul creator al Bitcoin pare sa detina o avere de 5,8 miliarde de dolari

Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru Bitcoin, valoarea acestuia crescand foarte mult, atingand si chiar depasind suma de 6000 de dolari pentru 1 Bitcoin. Aceasta explozie a bitcoin a dus in mod automat la sporirea averii celor ce detin in portofelele digitale unitati de acest fel.

Unul dintre cele mai mari portofele Bitcoin are in prezent suma de 980.000 Bitcoins si se presupune a apartine fondatorului Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

In anul 2013, supraveghetorul Bitcoin Sergio Lerner a scris o serie de postări pe blog in care explică de ce crede el că un cont care deține 980.000 de Bitcoins aparține misteriosului Satoshi Nakamoto. El a urmarit primele monede minate si le-a identificat ca ajungand intr-un singur loc, de unde nu au mai fost niciodata mutate pana in prezent.

Lerner credea atunci că cineva care nu era Satoshi ar fi încercat aproape sigur să vândă cel puțin o parte din acesti Bitcoin, să profite de ceea ce s-a dovedit a fi o investiție de succes. Faptul că nici unul dintre Bitcoini nu a fost atins sugerează că minerul „a arătat o încredere totală în Bitcoin și este aproape sigur, prin urmare, Satoshi”, afirma Lerner.

Aceasta analiza a fost confirmata si de alte studii, mai putin ample, dar care au condus la aceeasi concluzie, astfel ca teoria lui Lerner a ajuns a fi considerata adevarata. Recent, acesta a afirmat ca situatia nu s-a schimbat de la ultima verificare si ca toti cei 980.000 de bitcoini sunt in acelasi loc, neatinsi. Aceste monede, la cotatiile curente, valorează aproximativ 5,8 miliarde de dolari.

Datorita acestui depozit in Bitcoin, Satoshi este pe locul 247 in topul celor mai bogati oameni ai planetei. Cine este insa in spatele acestui pseudonim inca nimeni nu a reusit sa afle.

Autor:

Bitcoin-Shop.ro este un exchange online de bitcoin, locul in care cei interesati pot schimba leii in noua moneda sau pot vinde bitcoinii in valuta clasica. Tranzactiile au loc numai intre un utilizator si platforma in sine, si nu catre o alta persoana din exterior.

This author has published 4 articles so far.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.