Avantajele unei esarfe matase

20 iulie 2013 | Autor: | Posted in Fashion

Esarfele de matase sunt cele mai accesibile accesorii vandute astazi. Femeile la moda le leaga fie in jurul gatului sau al capului, fie le pun in jurul incheieturii pentru a adauga o nota de culoare.

Fabricate din cele mai tari fibre, matasea, in multe situatii aceste esarfe de matase sunt date urmatoarei generatii ca o amintire familiala si ca ceva vechi, dar sic.

Istoria esarfei din matase a inceput in Roma antica fiind un accesoriu al tinutei, dar prima esarfa a fost creata in China antica. Au fost denumite „sudarim” cuvantul latin pentru „haina pentru transpiratie” si barbatii cat si femeile utilizau aceste esarfe mici atunci cand lucrau in caldura mare. Intre secolele 17 si 19 francezii, croatii, chinezii si suedezii utilizau esarfe matase pentru a arata radacinile nobile ale celui care o purta.

De la matasea de tip chiffon inclusiv si cea shantung, aceste materiale luxoase arata sofisticare si lux pentru aceea care le poarta. Matasea este o tesatura din proteina naturala creata de viermii de matase si de omizi.

Matasea de la fluturii de matase este utilizata pentru haine si esarfe. Din cauza incrucisarii fibrelor, matasea nu permite soarelui sa intre si reflecta soarele. Esarfele sunt purtate in mai multe moduri: deasupra capului, pe umeri, in jurul gatului sau al taliei, etc.

Trebuie mare atentie cand intretii esarfele de matase deoarece, cand nu e prezentat ceva deosebit de catre vanzator, acestea necesita curatare chimica uscata. Fibrele de matase sunt tari si durabile, insa atunci cand speli frecvent cu detergenti duri poate sa fie daunator fibrei si sa se piarda culoarea esarfa. Esarfa isi pierde 20% din rezistenta si stralucire in momentul in care este uda. E nevoie sa fie calcata cu fierul de calcat la temperatura mica. Nu utiliza sprayuri pentru indreptare atunci cand calci esarfa.

Aceste esarfe sunt usoare, transparente si te aerisesc.

Barbatii si femeile prefera matasea in detrimentul bumbacului sau lanii pentru capacitatea fibrei acesteia de a lasa aerul sa treaca si sa pastreze pielea purtatorului rece si proaspata. Spre deosebire de bumbac si matase artificiala, esarfele de matase pastreaza cel mai bine culorile si sunt usor de colorat.

Deoarece pot produce electricitate statica, nu trebuie sa fie bagata la uscator electric.

Autor:

This author has published 12 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns