Autoevaluare pentru a gasi locul de munca perfect

13 septembrie 2018 | Autor: | Posted in Societate

Orice tanar care se afla la inceput de drum isi face visuri si planuri de cum o sa fie locul lui de munca si isi creioneaza in cap un schelet al acestuia, doar ca multi atunci cand incep sa se gandeasca locul de munca mult visat nu au o structura clara in cap si au obiective vagi si infantile.

In momentul in care doresti sa te angajezi trebuie sa iti faci o scurta radiografie si sa te analizezi minutios pentru ca locul de munca sa fie cel care sa ti se potriveasca de minune.

Cateva sfaturi pentru a gasi locul de munca potrivit.

Aceasta evaluare pe care tu singur ti-o faci trebuie sa porneasca in mod obiectiv si nu subiectiv, iar pentru a incepe, analizeaza toate acele vorbe ale prietenilor tai “Ce obositor esti! Te comporti ca un copil!” spuse in gluma si vezi daca nu cumva ele chiar reflecta realitatea.

De multe ori, foarte multe afirmatii spuse intr-un spirit de gluma la adresa altei persoane sunt de fapt reflexii asupra unor pareri si trasaturi de caracter pe care creierul si le formeaza si le percepe din comportamentul celorlalti, numai ca statutul de prietenie nu permite ca acestea sa fie spuse intr-un mod clar si onest.

Prietenii incearca sa ne protejeze de foarte multe ori chiar de propria noastra persoana, deoarece stiu ca anumite adevaruri pot sa doara, doar ca atunci cand prietenii pleaca, contactul cu societatea poate sa fie unul destul de dur, deoarece aceasta nu are mila in a spune lucrurilor pe nume.

Dupa ce analizezi feedback-ul primit de la prieteni trebuie sa iti faci singur o autoevaluare pentru ca nimeni nu trebuie sa te cunoasca mai bine decat te cunosti tu pe tine.

Fii sincer cu tine si scrie pe o foaie care sunt plusurile si minusurile pe care le ai si observa daca ai putea sa schimbi ceva, sa imbunatatesti. Noi, oamenii, suntem creati sa aducem schimbari, iar cele mai mari schimbari sunt cele cu noi insine.

Creeaza apoi o lista cu ce iti place sa faci si la ce esti bun, iar dupa acest pas intra pe anunturile cu locuri de munca disponibile si vezi unde te-ai potrivi mai bine si aplica la locul de munca respectiv pentru ca in momentul in care faci ce iti place o sa poti sa spui ca ai cel mai tare job.

Cel mai important lucru este sa fii obiectiv atunci cand vine vorba de tine si mai ales atunci cand doresti sa iti creezi o cariera intr-un anumit domeniu.

Nu iti crea singur iluzii, spre exemplu daca tu nu ai un timbru vocal frumos nu poti sa te zbati sa iti construiesti o cariera precum cea de solist pentru ca pe langa faptul ca iti pierzi timpul, o sa fii dupa un timp dezamagit si obosit dupa aceasta alergare in neant.

Autor:

This author has published 39 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns