Alegerea unui clasificator pentru birourile moderne

19 decembrie 2018 | Autor: | Posted in Casa si gradina
\"Dulap

În ciuda faptului că astăzi majoritatea documentelor sunt păstrate și salvate în format electronic, clasificatoarelepentru acte încă sunt la mare solicitare și sunt prezente în aproape fiecare birou. Acestea permit stocarea unor cantități masive de acte și sunt utile la organizarea eficientă la locul de muncă. Mai mult decât atât, dacă modelul este potrivit te ajută să fii mai productiv pe parcursul zilei și să menții siguranța sporită a informațiilor, un detaliu prevăzut și de noua lege de protecție a datelor cu caracter personal (GDPR).\"\"

Alegerea unui clasificator, la prima vedere, pare o soluție simplă pentru rezolvarea mormanelor de hârtii, de aceea majoritatea caută modele accesibile ca preț și în funcție de numărul de sertare necesare, neluând în considerare adevăratul scop de a organiza eficient documentele. Factorii pe care trebuie să îi luați în considerare sunt spațiu de depozitare, cantitatea și dimensiunea actelor și nu în ultimul rând, calitatea construcției.

Există mai multe tipuri de clasificatoare care satisfac nevoia de spațiu de depozitare, dar la momentul actual, cele mai prezente pe piața din țara noastră sunt: clasificatoarele clasice și clasificatoarele duble. Diferența dintre acestea este că cele duble sunt mai late și sunt concepute pentru stocarea documentelor pe două rânduri în același sertar, având și adâncimea mai mică. Ambele modele însă sunt disponibile în variante cu 2, 3 sau 4 sertare. De asemenea este important să luați în considerare dimensiunea dosarelor pe care doriți să le organizați. Cele mai multe modele de clasificatoare sunt concepute pentru dosarele standard de 330 mm dimensiune, însă cele din gama premium permit și suspendarea celor de 390 mm. Acest lucru devine posibil datorită șinei din dotare care se poate regla.

\"\"Primul lucru la care trebuie să atrageți atenție când căutați un model de calitate înaltă este sistemul de glisare a sertarelor. Acestea trebuie să permită închiderea și deschiderea fără probleme chiar și atunci când sunt pline cu dosare. Se găsesc model cu glisieră cu role și cele cu glisieră pe bile, cele din urmă sunt mai fiabile, oferă o glisare lină și asigură o portanță mai mare. Măsurile de siguranță sunt și ele o prioritate la alegerea modelului de clasificator. Este util să selectați modelele care au și funcție anti-răsturnare, care să împiedice răsturnarea clasificatorului în momentul când sunt deschise toate sertarele simultan. Când vine vorba de siguranța actelor depozitate există o multitudine de modalități de închidere. Sistemul de închidere centralizată permite închiderea/deschiderea tuturor sertarelor cu o singură cheie și îl veți găsi la majoritatea modelelor de calitate înaltă.

Cu toate acestea, clasificatoarele pot fi sunt o sursă de multe leziuni la locul de muncă. Luarea unor măsuri de siguranță în biroul dvs. poate ajuta la prevenirea multora dintre aceste pericole commune, de accea nu recomandăm în niciun caz supraîncărcarea acestora.

Autor:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns