Aflati mai multe despre medicina muncii

1 martie 2018 | Autor: | Posted in Sanatate

Un aspect foarte important in momentul in care vreti sa va angajati este faptul ca va trebui sa va faceti un set de analize la medicina muncii pentru a va putea asigura ca sunteti apt din punct de vedere fizic sa lucrati pe postul respectiv. De asemenea, atunci cand va faceti analizele pentru angajare medicul respectiv va va ajuta si cu cateva sfaturi utile pentru a putea sa preveniti anumite accidente la locul de munca.

Care este rolul medicului de la medicina muncii?

Indiferent ca va alegeti servicii medicale la prestatie sau de tip abonament, este foarte util sa aveti cateva cunostinte de baza despre acest serviciu.

Medicul din cadrul medicinii muncii are o serie de atributii importante care contribuie la mentinerea starii de sanatate a angajatilor. Spre exemplu, daca unul dintre angajatii nu mai poate lucra pentru o perioada determinata de timp, medicul are datoria de a informa angajatorul ca angajatul respectiv trebuie sa intre intr-un program de supraveghere. Acest program din cadrul medicinii muncii este foarte important caci este urmarita starea de sanatate a angajatului. Trebuie sa se observe daca aceasta se imbunatateste sau nu. Este important pentru medicul din cadrul medicinii muncii sa tine legatura si cu medicul de familie al pacientului pentru a pun cel mai corect diagnostic si a oferi cel mai bun plan de tratament.

Care sunt aspectele pozitive ale medicinii muncii?

Cel mai important aspect al medicinii muncii este faptul ca va puteti face analize medicale care va permit angajarea intr-un anumit loc. Dar aceasta parte a medicinii mai are si alte avantaje, precum:

  • In cazul in care vreun angajat sufera un accident la locul de munca, acesta are posibilitatea sa apeleze la reabilitarea profesionala si reorientarea profesionala;
  • Angajatorul poate fi tinut la curent in legatura cu starea de sanatate a angajatiilor sai. Astfel ca numarul absentelor nejustificate de la munca vor scadea considerabi;
  • Angajatii sunt mult mai eficientii la locul de munca atunci cand stiu cum sa reduca riscurile de accidentare la munca.

In cazul in care cauti un cabinet de medicina muncii in Bucuresti la un pret potrivit bugetului tau poti apela cu incredere la Clinica Medicala Romgermed. Acestia au o echipa bine pregatita care iti pot pune un diagnostic corect si iti pot oferi un plan de tratament corespunzator nevoilor tale. Fiecare munca are riscurile sale, de aceea este bine sa apelezi la niste specialisti care iti pot oferi cel mai bun sfat pentru a preveni sau a diminua riscurile respective. Echipa Romgermed s-a ocupat de mai multi pacienti inaintea ta, astfel poti fi sigur ca esti pe mainile cuiva cu experienta.

Autor:

This author has published 25 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns