Afla de ce biliardul nu este doar distractiv, ci si util

13 februarie 2020 | Autor: | Posted in Sport

Oricine se gandeste la biliard se gandeste la distractie, viata de noapte, alcool si tutun. Insa acest sport este pe nedrept asociat cu o viata promiscua, caci are nenumarate beneficii pentru minte si trup.

Nu iti imaginezi ce posibile beneficii ar putea avea jocul de biliard? Afla in cele ce urmeaza:

1. Te ajuta sa te coordonezi mai bine

Pentru a deveni un bun jucator de biliard trebuie sa iti poti coordona bine miscarile, in special pe cea mana-ochi. Insa imbunatirea acestei abilitati nu te va ajuta doar la jocul de fata, ci si in alte aspecte ale vietii tale, precum si in alte sporturi.

2. Te face mai destept

Daca ai mai jucat biliard pana acum stii cu siguranta ca nu e suficient sa lovesti cu tacul in bile pentru a castiga. Pentru a iesi invingator trebuie sa pui la cale o strategie de joc, iar pentru ca aceasta sa iti reuseasca trebuie sa poti calcula traiectoria bilei, unghiul din care lovesti, felul in care tii tacul si asa mai departe. Toate aceste actiuni iti vor pune creierul la treaba si tu iti vei imbunatati astfel capacitatile cognitive.

3. Te ajuta sa iti tii emotiile in frau

Oamenii de stiinta au observat ca oamenii care joaca in mod regulat biliard sunt mult mai capabili de a-si controla emotiile, iar atunci cand sunt pusi in fata unei situatii stresante, pot lua o decizie cu calm.

4. Te ajuta sa slabesti

Nu te astepta sa slabesti vazand cu ochii (mai ales daca nu faci sport si mananci necontrolat) , insa turele facute in jurul unei mese biliard precum si intinderile pentru a gasirea celui mai bun, te ajuta sa arzi cateva calorii bune, in functie de durata partidei.

5. Imbunatateste concentrarea

Biliardul nu este un joc pe care sa il joci in viteza. Daca vrei sa iesi invingator sau doar sa te bucuri de o partida de calitate, trebuie sa te concentrezi la a gasi cele mai bune solutii si traiectorii pentru bile. Iar acest lucru, spun specialistii, te va ajuta si pe viitor, in atingerea obiectivelor propuse.

6. Te mentine tanar

In afara de distractie si voie buna iata ca acest joc are darul de a tine si batranetea la distanta pentru barbatii trecuti de varsta a doua. Faptul ca pot socializa si face miscare – chiar si in jurul unei mese de biliard – ii ajuta pe acestia sa se mentina in forma, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.

Iata, asadar, ca biliardul nu inseamna promiscuitate (asa cum s-a impamantenit la noi ideea), ci si distractie, concentrare, sanatate, etc. – o multitudine de beneficii de care ar fi pacat sa nu profiti. Asadar, nu iti mai fa griji de ce zice lumea si bucura-te in mod constant cu prietenii tai de o partida zdravana de biliard.

Autor:

This author has published 10 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns