Acronimul IP: cu ce ne ajuta si ce rol are in industria web hosting

20 iulie 2013 | Autor: | Posted in Internet-Online

Toata lumea a auzit de ip, era vitezei tehnologice ne-a determinat sa invatam anumite acronime care se utilizeaza frecvent, chiar daca nu suntem ancorati in domeniu. Este suficient sa detinem un device pentru care sa invatam anumiti termeni generali.

Adresa IP vine de la Internet Protocol si este un serviciu care are rolul de a transmite date, fara conexiune permanenta. Aceata este, de fapt un sir de numere sau cifre si care pana acum se afla la versiunea IPv4 iar in ultimii ani a trecut la versiunea  noua IPv6. Este un numar irepetabil si fiecare server dedicat il are pentru a putea accesa internetul si pentru a functiona corespunzator: trimitere de informatii, accesarea lor si securitatea sa si a informatiilor pe care le stocheaza.

Atunci cand un webmaster acceseaa un pachet de web hosting, iar domeniul inca nu este gata de a fi accesat si utilizat in mod curent, domeniul primeste un ip dupa care serverele din retea sa recunoasca computerul de pe care se acceseaza informatii si serverul pe care se afla site-ul, pana cand domeniul web propriu-zis devine activ. Pe baza acestei adrese IP alte device de pe web sau world wide web vor putea comunica cu computerul pe  care il detineti prin intermediul acestei adrese ip.

Fiecare server destinat web hostingului gazduieste un soft DNS – Domain Name Server, care asociaza numele de domeniu la adresa ip pe care ati primit-o la inceput de la firma de hosting. In aceste conditii atunci cand numele unui site este scris si apoi solicitat de browser, serverul va afisa, apoi, site-ul care corespunde acelei adrese web.

Este important ca fiecare domeniu web sa detina un ip, indiferent de pachetul de hosting pe care l-a ales. Chiar daca site-ul este gazduit pe spatiu shared, si mai multe domenii sunt gazduite pe acceasi adresa ip, detinatorul site-ului trebuie sa solicite un ip separat. In cazul unui server dedicat si vps, o adresa ip trebuie sa aiba fiecare domeniu.

Autor:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns

No CAPTCHA challenge required.